Як комбінат прожив перший місяць тимчасової зупинки основного виробництва?

Посилена охорона об’єктів та обладнання, переформатування підрозділів, процеси відвантаження готової продукції і не тільки, а головне – активний пошук варіантів додаткового заробітку шляхом виконання послуг… Приблизно так виглядає перелік основних завдань, які протягом листопада виконувались працівниками Покровського гірничо-збагачувального комбінату, які задіяні у роботі. Наскільки ефективною вона була за таких, особливих, умов, ми вже готові вам розповісти.

Всі знають, що наше підприємство переживає важкі часи. Це результат реалій воєнного сьогодення – економічної нестабільності та особливостей ринку ГМК, який зараз несприятливий для продукції феросплавного комплексу.

  • Наш комбінат, а також підприємства-партнери – Нікопольський та Запорізький феросплавні заводи і Марганецький ГЗК, змушені були призупинити свою основну діяльність з видобутку руди, випуску марганцевого концентрату та феросплавів. У першу чергу ця ситуація викликана військовою агресією рф проти України та її відповідними наслідками: підвищенням тарифів на електроенергію, руйнуванням логістики, несприятливою кон’юнктурою ринку, відсутністю стабільного водопостачання через підрив російськими терористами Каховської ГЕС та виходом з ладу виробничого обладнання. Якщо за мирних часів комбінат постійно вкладав в його модернізацію сотні мільйонів гривень, то у воєнний період ми не можемо собі цього дозволити, тому і маємо подібні проблеми,коментує Голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв.

Але навіть у такій скрутній ситуації, коли зупинене основне виробництво, частина персоналу відправлена на простій, підприємство намагається виживати, розвиваючи новий для себе напрямок роботи – надання послуг у якості підрядної організації. І варто сказати, що це у наших працівників виходить доволі непогано.

За словами головного механіка комбінату Віталія Ємельянова, потягом листопада наші бригади працювали у якості підрядників з найближчими підприємствами-партнерами – НЗФ та Марганецьким ГЗК:

  • Якщо говорити про Нікопольський феросплавний завод, то в листопаді бригади комбінату повністю завершили ремонт ділянки його залізничних шляхів. Марганецький ГЗК співпрацює з нашим підприємством у якості замовника послуг з ремонту роторного колеса екскаватору.

Головний енергетик Покровського ГЗК Павло Літун додав про те, що наразі бригади ДМС №2 (під контролем начальника ТСЦ Сергія Полтавця) разом з колегами з Марганецького комбінату виконують роботи з пайки металопластикової труби діаметром 250 мм для водозабезпечення НЗФ. Протяжність ділянки труби сягає 7 км.

 Юрій Коркодола, головний інженер підприємства, зазначив, що у грудні бригади РМЦ та РБЦ готові приступати до підрядних робіт з ремонту технологічної естакади Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату. Крім цього, працівники нашого підприємства візьмуться за виготовлення металоконструкцій для птахокомплексу «Дніпровський» та Полтавського обленерго. Бригади ЕРЦ займаються розбиранням та ремонтом електродвигунів.

Крім надання послуг, працівники підприємства задіяні в роботах з відвантаження агломерату. Цей процес виконується з двох фронтів – з Богданівської аглофабрики та Чкаловської збагачувальної фабрики. Не зупиняється процес підготовки та відвантаження металобрухту, в якому задіяні підрозділі, котрі мають не придатне для використання обладнання або інші непотрібні у виробництві елементи з металу. Над вирішенням цього завдання також постійно працюють бригади РМЦ та Служби забезпечення виробництва. Реалізується і конвеєрна стрічка утиль, яка вже відпрацювала свій термін у кар’єрах і на фабриках.

За замовленням цехів для потреб працівників і пересічних мешканців Покрова щодня відбувається наповнення ємностей питною водою. Протягом листопада транспорт підприємства двічі возив донорів до Нікопольської станції переливання крові. Наразі кількість крові, які до Банку України здали працівники Покровського ГЗК, їхні родичі та знайомі налічує 462 дози. Не зупинялась і волонтерська робота щодо забезпечення Захисників корисними речами, які допомагають їм ефективно оборонятись і нищити ворогів на фронті. Планові медогляди у  медсанчастині НЗФ протягом листопада пройшли 290 працівників Теплосилового, РМЦ, а також СЗВ. Для тих робітників, які виконують свої трудові обов’язки в середовищі зі шкідливими умовами праці, продовжується видача спецхарчування.

Напрямок з управління персоналом плідно працює над працевлаштуванням людей, які раніше були задіяні у виробничому процесі в Покровському кар’єрі та на Олександрівській збагачувальній фабриці. Як відомо, ці підрозділи закриваються через відсутність попиту на карбонатний концентрат, котрий вони видобували та переробляли. Серед іншого, наші фахівці вже працюють над програмами виробництва і технічного розвитку 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1-го листопада 2023 року Покровський ГЗК призупинив свою основну виробничу діяльність на зимовий період, зосередившись на виконанні ремонтів та наданні підрядних послуг для українських замовників.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11