ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК ПРИЗУПИНЯЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ НА ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

АТ «ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК» є одним з провідних підприємств з видобутку марганцевої руди, що здійснює розробку західної частини Нікопольського родовища Дніпропетровської області. Наш комбінат постачає сировину для Нікопольського та Запорізького феросплавних заводів.

Стабільна діяльність підприємства з видобутку марганцевої руди, її переробки та випуску марганцевого концентрату як у мирний, так і у воєнний час, позитивно впливала на фінансовий та соціальний розвиток місцевих громад Дніпропетровської області, на економіку і безпеку всієї держави.

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат є практично єдиним великим працюючим підприємством у місті Покров. Починаючи з березня 2022 року та протягом 20 місяців воєнних дій, комбінат докладав максимальних зусиль задля недопущення зупинки виробництва, збереження робочих місць та виконання податкових зобов’язань. Так, у повному обсязі виплачувалась заробітна плата працівникам, у тому числі і мобілізованим. Обов’язковість цих виплат скасували на законодавчому рівні, але не зважаючи на це, підприємство продовжує їх виплачувати в обсязі 8,8 млн грн щомісяця. Податки з цих виплат складають 3 млн грн. Сім’ям 11 загиблих на фронті наших працівників за рахунок підприємства сплачено понад 5,5 млн грн.

Навіть в умовах незадовільного економічного та фінансового стану підприємство в повному обсязі сплачувало всі державні та місцеві податки. Їх середня сума за 9 місяців 2023 року склала 32,2 млн грн, у тому числі: податки на заробітну плату -17,8 млн грн, плата за землю — 9,3 млн грн, орендна плата за користування надрами — 5,1 млн грн. 

Протягом воєнного часу Покровський ГЗК активно займається волонтерською роботою.  Надається допомога військовим частинам, транспорт, спеціальна техніка, закуповуються і передаються військове спеціальне обладнання та обмундирування тощо. За період воєнного часу ця допомога у грошовому еквіваленті перевищила 40 млн грн.

Зважаючи на відкритий спосіб видобутку марганцевої руди і враховуючи досвід попередніх зимових періодів, в умовах значного здорожчання електроенергії, порушення логістики, відсутності водопостачання через знищення агресором Каховської ГЕС, вихід з ладу виробничого обладнання було прийняте рішення щодо призупинки роботи комбінату в зимовий період.

Перебуваючи у простої, підприємство займається ремонтно-відновлювальними роботами гірничого  та іншого обладнання в кар’єрах, на фабриках, автотранспортному та залізничному цехах з метою вдалого та безпечного майбутнього запуску підприємства. Наразі персонал також задіяний на виконанні послуг для замовників, заготівлі металобрухту, обслуговуванні водовідливів, перевезенні та відвантаженні товарів із залученням техніки. При цьому, на складах комбінату знаходиться видобута та збагачена продукція, що містить марганець. Вона готова для реалізації споживачам у будь-який момент.

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат — це містоутворююче підприємство для Покрова, Покровської та Першотравневської сільських рад Нікопольського району. З 40 тисяч мешканців міста Покров на нашому підприємстві працюють 4200 працівників. Планується збереження в повному обсязі їх трудових гарантій у відповідності до вимог законодавства. Мається на увазі своєчасність виплати заробітної плати цивільним та мобілізованим працівникам, матеріальної допомоги сім’ям загиблих.

Керівництво Покровського ГЗК переконане в тому, що колектив зможе разом пережити важкі часи, зберегти обладнання і трудовий потенціал для майбутнього запуску підприємства в роботу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11