У 2024 році виробництво дронів в Україні може сягнути 2 млн одиниць

Українські виробники дронів вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. З такими темпами до кінця року Україна може вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр.

За словами посадовиці, багатьох українців вразило те, що 19 грудня 2023 року Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що наша країна виготовить 1 млн дронів у 2024 році. Мало того, в переважній більшості люди цьому не повірили. Але, як підкреслила Ганна Гвоздяр, Україна в плані виробництва безпілотників йде далеко за мільйон. Існує дуже висока ймовірність, що при збереженні цього темпу цьогоріч вдасться сягнути позначки у 2 мільйони одиниць.

Варто додати, що станом на сьогодні на власних потужностях українські виробники здатні за місяць виготовити близько 150 тисяч одиниць БПЛА, а за умови додаткового фінансування виробництво можна наростити. Також вона додала, що наразі випуском дронів займаються близько 200 вітчизняних компаній, майже 60 з яких вже долучені до державного замовлення. На організацію виробництва безпілотників Уряд виділив близько 40 млрд гривень.

Окрім того, Ганна Гвоздяр наголосила на тому, що цьогоріч наша держава має амбітні плани щодо розвитку ринку комплектуючих до БПЛА.

– Поки що в країні є комплектуючі, які не виробляються або виробляються в недостатній кількості з імпортної сировини. Тому ми хочемо локалізувати виробництво певних компонентів, для чого входимо в альянси з міжнародними партнерами. Український ринок запчастин великий і у нього достатньо перспектив, оскільки росте ринок дронів та БПЛА, – додала заступниця міністра.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11