В Покрові працюватиме мобільний медичний кабінет

Мешканці селищ Покровської громади віднині зможуть отримувати меддопомогу у спеціалізованому мобільному кабінеті, облаштованому на базі автотрейлера. Про це повідомляє пресслужба міського голови.
Покровський Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) долучився до проєкту «Мобільний шпиталь», який в Україні реалізує міжнародна спільнота «РОТАРІ КЛУБ «ЛЬВІВ ІНТЕРНЕШНЛ», за підтримки фонду «Рамболь» (Данія). Завдяки такій плідній співпраці віднині у ЦПМСД є пересувний медичний кабінет, укомплектований всім необхідним для автономної роботи.
За словами директора ЦПМСД Олени Саламахи, кабінет оснащений сучасною медтехнікою. Зокрема, він має прилад для неінвазійної вентиляції легень, медичний відсмоктувач, монітор пацієнта, отоскоп, концентратор кисню, систему УЗД, повітряний стерилізатор, ультрафіолетовий рециркулятор, дефібрилятор, а також пульсоксиметр, стетоскоп, тонометр, розхідні матеріали. Ліки будуть зберігатися в холодильнику, а для перевезення пацієнтів використовуватиметься медична каталка. Автономна робота кабінету буде забезпечуватися дизель-генератором та системою зворотного осмосу, необхідною для очищення води.
У мобільному кабінеті планується встановити медичну апаратуру, яка стане в нагоді для проведення діагностики захворювань.
На базі такого мобільного пункту мешканці селищ нашої громади зможуть пройти огляд сімейного лікаря та лікаря-гінеколога, зробити планові щеплення своїм дітям, зробити ультразвукове дослідження. Окрім цього, пацієнтам можна буде робити загальний аналіз крові та сечі, за допомогою швидких тестів пройти діагностику на ВІЛ, гепатит В та С, COVID, а також рівень холестерину, глюкози.
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11