У новий рік з новими викликами

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат з перших днів нового, 2024 року, почав вирішувати поточні питання життєдіяльності підприємства.

На першій виробничій нараді з начальниками структурних підрозділів у новому році технічний директор Віктор Бондарець окреслив коло основних актуальних завдань. У першу чергу Віктор Іванович зазначив, що у 2024 році комбінат працюватиме вже без Покровського кар’єру та Олександрівської збагачувальної фабрики. Ці підрозділи вимушено скорочені через складнощі, які підприємству принесла війна: 1) відтік персоналу через мобілізацію та виїзд працівників за кордон або у більш безпечні регіони країни; 2) відсутність реалізації продукції підприємства; 3) тривала відсутність попиту на карбонатний концентрат, на видобуток та виготовлення якого і працювали зазначені підрозділи. Правонаступниками, відповідальними за обладнання та основні засоби скорочених цехів, стали Олександрівський кар’єр та Богданівська збагачувально-агломераційна фабрика.,

Основні завдання, які зараз стоять перед Покровським ГЗК – це охорона обладнання, контроль за роботою водовідливів, економія енергоресурсів, відвантаження металобрухту (на січень заплановано 400 тонн) та пошук актуальних способів заробітку коштів для підприємства і його працівників шляхом надання послуг.

За словами технічного директора, бригади і техніка нашого підприємства задіяні в роботі з пайки металопластикових труб для НЗФ. Наші фахівці також працюють на Ізмаїльському целюлозно-картонному комбінаті.

Нагадаємо, що з 1-го листопада 2023 року виробничі потужності Покровського ГЗК призупинені. Основна частина персоналу знаходиться на вимушеному простої. До виконання поточних завдань частково залучаються працівники ремонтних, транспортних та допоміжних підрозділів. Посиленні задачі покладені на службу охорони. Перспективи запуску підприємства залежатимуть від загальнодержавної ситуації та змін на ринку феросплавів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11