8 березня, Дніпропетровщина: попри складну безпекову ситуацію, Нікопольщина вітає жінок і зустрічає Переможну весну

Привітання. Міський голова Покрова Олександр Шаповал привітав жінок зі святом Весни:

Наші ніжні, тендітні, люблячі, сьогодні Ви не лише оберігаєте родинне тепло, Ви – Захисниці! Ви робите все, щоб наблизити нашу Перемогу! Ваша краса завжди зачаровувала світ, а зараз Ви надихаєте весь світ своєю відданістю, незламністю, мудрістю! Ви – наша віра, наша надія! Нехай весна дарує Вам лише тепло! І найскорішу Перемогу!

Вітання представницям прекрасної половини людства висловив і мер Нікополя Олександр Саюк:

В історії нашого народу жінок називали берегинями. Вони завжди захищали родину, сімейний добробут та традиції.

Зараз багато жінок за покликом серця захищають нашу батьківщину на фронті, будують міцну підтримку в тилу.

Хочу висловити вдячність нашим сучасним берегиням!

Чарівні жінки, бажаю вам міцного здоров’я, сил, витримки, щастя, здійснення сподівань і, звичайно, скорішої перемоги!

Нехай весна квітне над мирним небом, яке ми обов’язково виборемо!

Попри свято, рашисти продовжують тероризувати Нікопольщину

Ворог обстрілює мирні громади регіону. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що нiч на Днiпропетровщинi минула без обстрiлiв, але вже після шостої ранку ворог накрив вогнем Марганецьку громаду. Росiйська армiя вдарила з важкої артилерії. Всi деталi уточнюються.

Тримаймося. Всім тихого легкого дня! – побажав Сергій Петрович.

Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора неспокійно було у Синельниківському районі: там під ворожий обстріл потрапила Великомихайлівська громада, по території якої окупанти вдарили з важкої артилерії. Внаслідок атаки пошкоджено лінію електропередач. На щастя, минулося без жертв.

Холодна лють. Це єдине, що можна відчувати, коли отримуєш гіркі звістки, як сьогодні. Коли йдуть найкращі. Ціна свободи – занадто висока, болісна, важка. Та попри все Україна ніколи не здасться. В пам’ять про всіх, хто віддав життя за нашу державу, і заради майбутнього мільйонів наших громадян – вистоїмо. Сили оборони знищать російських окупантів, які посягнули на українську землю. Ми ж допоможемо нашим захисникам та захисницям, і всі разом напишемо історію своєї Перемоги, – впевнений Микола Васильович.

Разом виженемо ворога! Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що триває набір добровольців до «Гвардії наступу». Як відзначив посадовець, станом на 7 березня, заявки на вступ подали 53 мешканці Нікопольського району, 47 з них – спрямовано до обраних підрозділів.

Україна готується остаточно вигнати окупантів зі своєї території. Для виконання цього завдання нам потрібно постійно посилювати наші спроможності. Час повертати своє! Долучайтесь до Гвардії наступу! – закликав очільник району.

Місто живе та підтримує переселенців. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

За інформацією Оперативного командування «Південь» наші ракетно-артилерійські підрозділи та авіація виконали вогневі завдання та авіаудари по району зосередження живої сили і техніки противника, командно-спостережному пункту, а також складу боєприпасів в Олешках. Наші військові знищили ворожий танк Т-72 та скоротили окупаційне військо на 12 осіб.

У самому Кривому Розі ситуація стабільна та контролюється Радою оборони міста. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки, вся важлива інфраструктура працює стабільно, електротранспорт працює на 100%.

За словами посадовця, у місті обладнано 86 закладів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Для «нових криворіжців» у цих пунктах організовано триразове безкоштовне харчування, створені належні умови для проживання. Міська влада робить все, щоб підтримати людей у цей складний час.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Неминучу! – закликав Олександр Вілкул.

Віримо, що прийдешня весна стане Переможною та змінить все на краще! Знаємо, що зуміємо вистояти та відновити мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11