Генштаб вітає прекрасних Захисниць України!.. І доповідає

     У Міжнародний день боротьби за права жінок Збройні Сили України висловлюють вдячність жінкам-військовослужбовцям Збройних Сил всіх країн-партнерів, зокрема і учасницям двосторонніх та багатонаціональних навчальних, тренувальних, логістичних й гуманітарних операцій, за неймовірну роботу та важливу роль, яку вони відіграють у забезпеченні допомоги та підтримки України.

     Ми також приєднуємося до привітань і бажаємо нашим відважним Захисницям, стійким та чарівним берегиням української держави блискучих перемог на всіх фронтах, родинного щастя, щоб ви завжди були коханими та усміхненими, відчували турботу та підтримку рідних, друзів та близьких. Завдяки вам вже зовсім скоро все буде Україна!

Щодо фронтової ситуації

      Триває 378 доба героїчної боротьби Української нації проти широкомасштабного російського вторгнення. За інформацією Генштабу, основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Продовжують невдалі наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Українські воїни з бойовим запалом знищують ворогів

     Минулої доби Захисники України відбили понад 100 ворожих атак.

     Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів. Наші воїни збили ворожий безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

     Ракетники й артилеристи уразили 1 зенітний ракетний комплекс «Бук-М1-2», 5 районів зосередження живої сили, 3 склади пально-мастильних матеріалів та 1 комплекс радіолокаційної розвідки і контролю «Зоопарк».

Терористи не припиняють свої ганебні атаки

     Загарбники завдали 24 авіаційні та 1 ракетного удару. Зокрема, під час авіаударів, ворог використав 1 БпЛА типу Шахед-136. Його збито. Також окупанти здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

     * На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Водночас противник продовжує утримувати свої підрозділи неподалік державного кордону України. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Сеньківка і Карповичі Чернігівської області; Старікове, Білопілля, Голишівське, Павлівка, Волфине і Грабовське — Сумської та районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них – Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Зелене, Устинівка, Анискине, Шев’яківка, Дворічна та Западне.

     * На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Білогорівка, Спірне, Виїмка, Невське та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Діброва — Луганської та Терни, Ямпіль, Роздолівка і Федорівка на Донеччині.

     * На Бахмутському напрямку рашисти, попри значні втрати, і далі штурмують місто Бахмут. Також вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Берхівка, Дубово-Василівка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Кліщіївка. За минулу добу, лише біля Оріхово-Василівки ворог здійснив понад 30 невдалих атак. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк.

     * На Авдіївському та Шахтарському напрямках ворог провів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Олександропіль, Кам’янка, Сєверне, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Лише біля Мар’їнки ворог здійснив більш як 20 атак. Ворожих обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка.

     * На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть оборону. Обстріляли райони понад 30 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Ольгівське, Затишшя, Чарівне, Павлівку, Приморське Запорізької області, а також Качкарівку, Милове, Зміївку, Іванівку, Херсон та Інженерне.

Рашисти намагаються стерти нашу національну ідентичність та грабують населення

      В населеному пункті Стрілкове Генічеського району, тимчасово зайнятої території Херсонської області, в місцевих закладах початкової освіти вчителі та вихователі окупаційної “влади” змушують учнів і батьків залишатися після занять для вивчення законодавства російської федерації, а також ворожої історії і літератури. Під час перерв дітей примушують вчити та співати російський гімн.

      В населеному пункті Улянівка Васильківського району тимчасово зайнятої території Запорізької області, за наказом так званої «російської окупаційної адміністрації» до місцевого ангара звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств та ферм району. Окупанти, під виглядом купівлі по значно занижених цінах, конфіскують зернові.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу ‒ 700 осіб,
    • танків ‒ 4 од.,
    • бойових броньованих машин ‒ 9 од.,
    • артилерійських систем – 7 од.,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3 од.,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 7 од.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11