Неллі Чуканівська знову підняла український стяг на міжнародній арені

     Талановита вихованка покровської школи стрибків у воду, яка зростала у спорті під керівництвом тренера КДЮСШ СК «Манганіт» Анастасії Янченко, здобула своє перше «срібло» у 2023 році. Цього разу 15-річна Кандидатка у майстри спорту підкорювала водну арену іспанського Мадриду. Саме там цими днями проходить Міжнародний турнір зі стрибків у воду серед юніорів.

     Неллі Чуканівська вже твердо закріпилась у складі юніорської Збірної команди України зі стрибків у воду завдяки своїм неймовірним зусиллям, котрі відгукуються високими результатами. Буквально у грудні «ЗМ» писала про успішні здобутки цієї «золотої рибки» на європейських змаганнях, і ось знову маємо вагомий привід згадати про цю чудову дівчинку. Зараз Неллі – студентка Дніпропетровського державного спортивного коледжу і вихованка одного з найкращих тренерів України, керівника обласної Федерації зі стрибків у воду – Олега Вишиванова. Він одразу побачив потенціал у цій юній спортсменці, який вони разом вдало розкривають.

Дебютний виступ у новому році тільки підтвердив, що наша Неллі рішуче націлена і надалі складати гідну конкуренцію спортсменам міжнародного рівня. На турнірі зі стрибків у воду, що цими днями проходить у Мадриді, беруть участь представники 9 країн світу, в тому числі й з України. Ми надзвичайно пишаємося тим, що саме наша землячка виступає на цих змаганнях під державним прапором. У фінальному етапі стрибків з 5-, 7- і 10-метрової вишок у групі «А» (16-18 років) Неллі Чуканівська бездоганно виконала вправи. Підтвердженням цього стали овації на її честь і друга сходинка призового п’єдесталу.

  До такого успішного виступу спортсменку підготував її нинішній тренер, йому допомагали Ольга Савчук і Андрій Биценко, яким дівчина та її батьки, Анатолій Федорович й Олена Володимирівна, щиро вдячні. Не перестає родина Чуканівських говорити спасибі й першій наставниці Неллі Анастасії Янченко. Свою срібну медаль дівчинка присвятила Перемозі України та її мужньому брату Дмитру, котрий служить в лавах ЗСУ.

     Вітаємо Неллі з підкоренням  чергової спортивної вершини. Бажаємо так само міцно тримати свій фронт і в подальшому. Нехай тобі, дівчинко, завжди посміхається фортуна, а попереду чекає безліч тріумфальних Перемог і щасливих миттєвостей поряд з люблячою родиною.

                                                                                                                                                                                                                             Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11