6 лютого, Дніпропетровщина: ворожі обстріли Нікопольського району, віра у краще та праця на Перемогу

Ворог не припиняє терор мирного населення. В.о. очільника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов  надав інформацію про те, що на Нікопольщині вночі знову було неспокійно:
– Ближче до опівночі зі ствольної артилерії рашисти обстріляли Марганецьку громаду. Понад 20 ворожих снарядів було випущено в сторону мирного населення. На щастя, обійшлося без жертв. Наслідки атаки з’ясовуються.
Посадовець закликав всіх довіряти тільки офіційним джерелам інформації, вірити в ЗСУ та Україну, а також побажав мешканцям Дніпропетровщини тихого робочого тижня.
Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора гучно було в Синельниківському районі:
–  Ворог вдарив по Великомихайлівській громаді з важкої артилерії. Внаслідок обстрілу пошкоджено електромережі в одному з сіл. На щастя, люди не постраждали.
Як вважає посадовець, «шлях до Перемоги – важкий, проте він під силу українцям. Наші воїни щодня наближають державу до миру, виборюючи спокій для кожного її громадянина. Всі разом ми переможемо будь-якого ворога».

Місто вірить у краще. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що всі інфраструктурні та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.
–  Будь ласка, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, у жодному разі не ігноруйте сирену, адже загроза артобстрілів у нас залишається актуальною у будь-який час доби, –  нагадав мешканцям очільник Нікополя.
Промислова столиця наполегливо працює на Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку перебуває під повним контролем ЗСУ:
–  Основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів на лівому березі Дніпра. За інформацією Генштабу ЗСУ, наша авіація протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження ворога, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.
Як повідомляють Сили оборони Таврійського напрямку, на територіях громад активно працювати сапери – обстежують місцевість та ліквідовують вибухонебезпечні знахідки. Таким чином, фахівці вже перевірили майже 6 тис. 200 га території, 1 тис. 800 км доріг, 2 тис. 100 домогосподарств та багато іншого. Вилучено майже 57 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів.

У Кривому Розі, за словами Олександра Юрійовича, ситуація стабільна і контрольована. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки. У місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

  Разом із постійною підтримкою наших військових допомагаємо й  екстреним службам. Минулого тижня передали пожежно-рятувальному загону ще одну сучасну спецмашину IVECO, призначену для ліквідації пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт, –   повідомив гарну новину посадовець.

Олександр Вілкул у своїй доповіді визначив пріоритети, над якими зараз працює влада. Це – допомога військовим, підтримка криворіжців, забезпечення стабільної роботи міського господарства та бюджетної сфери. Окрім цього, значний додатковий фінансовий ресурс передбачений і на підтримку підприємств критичної інфраструктури: здійснюється закупівля спецтехніки, джерел резервного живлення, капремонт мереж водопостачання та водовідведення, покращується якість надання медичної допомоги криворіжцям.

–  Дякую кожному, хто робить свій внесок в нашу загальну справу! Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! Разом – обов’язково Переможемо! –  вірить Олександр Вілкул.

Щодня дотримуємося цієї вірної настанови. Попри всі ті випробування, які несе за собою війна, не опускаємо рук! Віримо у наші ЗСУ, дякуємо за новий світанок та бажаємо кожному Захиснику янгола-охоронця! Тримаємо свій фронт та наближаємо нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11