Шановні покровчани, дорогі наші ветерани, Герої сучасної війни! Щиро вітаємо Вас з Днем визволення міста!

     Сьогодні, 4 лютого, – визначна дата у житті  кожного мешканця Покрова. Адже саме цього дня, у далекому 1944 році, наше невеличке гірницьке містечко, було визволене від нацистських загарбників під час Другої світової війни. Тоді наші мужні діди та прадіди, взявши до рук зброю, зуміли вигнати окупантів та відновити мир на рідній землі. Інші ж самовіддано працювали в тилу, всіма силами наближаючи заповітну мрію.

     Тоді український народ заплатив дуже велику ціну за таку жадану Перемогу. В боях за визволення нашого краю загинуло понад 1 тис. 400 воїнів. Ми всі у неоплатному боргу перед кожним, і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто героїчно поліг на полі бою. Висловлюємо вдячність за подароване нам життя…

     На превеликий жаль, з плином часу у Покрові залишається все менше ветеранів Другої світової війни. Вони йдуть, але назавжди житимуть в нашій пам’яті, як взірець патріотизму, мужності, незламності, вірності Батьківщині та непереможності!

     На долю сучасного покоління також випало випробування війною, котру проти України розв’язала ворожа росія – та, поряд з якою наші пращури боролись з нацистською навалою. Тепер, через понад вісім десятків років, колишні побратими стали лютими ворогами, росіяни цинічно руйнують Україну і вбивають її мирних жителів. Натомість кращі сини та дочки героїчно боронять рідну землю, тепер – від рашистів. Вони, як і наші пращури, демонструють на полі бою сталеву витримку і волю до Перемоги.

     У цей визначний день ми дякуємо ветеранам, щиро вітаємо їх і всіх покровчан з 79 річницею визволення рідного міста. Бажаємо міцного здоров’я, добра, благополуччя і мирного світанку! Нашим мужнім ЗСУ висловлюємо подяку за відданість країні та незламність, за те, що не допускають окупантів до рідного міста. Сили Вам, наснаги та величезної витримки на фронті, а ми в тилу робимо все можливе для Вашої підтримки.

     Віримо, що вже скоро разом зуміємо відновити мир на всій Україні, і жовто-блакитний стяг замайорить у кожному куточку нашої нескореної держави! А Покров знову стане мирним, квітучим, життєрадісним містом, привітним і затишним для людей.

     Вклоняємося подвигу шановних ветеранів, і героїчно пишемо нову історію Незалежної України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11