31 січня, Дніпропетровщина: терор Нікопольщини не припиняється, на часі – питання водопостачання

Нікопольщина знову під прицілом окупантів. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що Нікопольський район вкотре пережив неспокійну добу:
– Вчора з важкої артилерії ворог обстріляв Червоногригорівську громаду та м.Марганець. Понівечено 2 приватних житлових будинки. Люди, на щастя, неушкоджені. Вночі армія рф завдала удару по Мирівській громаді. Ворог бив з важкої артилерії, випустивши близько десяти снарядів. Як наслідок – три приватні житлові будинки пошкоджено, також зачепило дві господарські споруди і лінії електропередач. Обстеження територій обстрілу триває. З людьми все добре.
За словами посадовця, критична інфраструктура в області працює. Ситуація зі світлом залишається без змін – сьогодні відключення електроенергії тривають за встановленими графіками вимкнень. Кордони Дніпропетровщини надійно захищають наші військові.
Микола Васильович закликав мешканців регіону не панікувати, тримати кожен свій фронт, працювати задля держави. А також не полишати віри в українські Сили оборони.
– У нас – один шлях, і цей шлях – до Перемоги, – впевнений очільник облради.

Питання по водозабору району – на особливому контролі. Керівник Нікопольської РВА Євген Євтушенко доповів про те, що ситуація в районі залишається напружено-стабільною. Протягом вчорашнього дня влада займалася передачею бійцям на «нуль» комплектів військової медицини від Пастора Данила Луговського з міста Марганець.
А ось головним викликом найближчих тижнів, за словами Євгена Євтушенка, буде питання водозабезпечення:
Наразі, водоканали займаються питанням поліпшення водозабору, проводяться певні заходи щодо стабілізації рівня води в Каховському водосховищі. Зазначу, що останні дні рівень тримається на одній відмітці.
Євген Вячеславович попрохав мешканців спокійно, без паніки та зайвого ажіотажу, зробити запаси води:
В приватних домогосподарствах слід набрати басейни, або наявні ємності, придбати запас бутильованої води з розрахунку хоча б два літри на добу одній людині.

Існує питання щодо водопостачання. Цю ж проблему підняв у своєму повідомленні й очільник Покрова Олександр Шаповал. Він зазначив, що наразі всі ми спостерігаємо значне зниження рівня води у Каховському водосховищі:
Це проблема, яка безпосередньо торкається нашої громади, – зазначив мер.
Олександр Миколайович пояснив, що «ще у листопаді, відступаючи з Херсонщини, росіяни підірвали запірні шандори Каховської ГЕС. Через окупацію цієї території, там неможливо проводити ремонтні роботи».
Керівник пояснив, що наразі спеціалісти роблять все, щоб зупинити падіння рівня води. Разом з тим він зазначив, що «ситуація напружена, розглядаємо різні варіанти, але можлива повна відсутність води».
У зв’язку з цим Олександр Шаповал звернувся до покровчан з проханням зробити тижневий запас води на випадок непередбачуваних ситуацій.
Не панікуємо! Працюємо! Тримаймося! Разом до Перемоги! – закликав Олександр Миколайович.

Місто живе і вірить у краще. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства виконують свою роботу. Очільник зазначив, що наразі продовжують діяти планові відключення електроенергії.
Будьте уважні, не ігноруйте сирену, адже загроза артобстрілів в нас залишається, – нагадав Олександр Іванович.
З упевненістю в неминучу Перемогу. Голова Ради оборони Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують обладнання оборонних рубежів, позицій, а також проводять розмінування місцевості, житла, об’єктів інфраструктури, надають усю можливу допомогу населенню.
За словами Олександра Юрійовича, у самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті контролюється Радою оборони. Уся критично важлива інфраструктура працює.
Міська влада продовжує роботу з поповнення матеріального резерву будматеріалами, які необхідні для оперативного усунення наслідків можливих «прильотів». Окрім цього, забезпечується й постійне поповнення стратегічного резерву щодо продуктів та медикаментів.
Шановні земляки та усі, хто перебуває в нашому місті, загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається актуальною по всій території нашої країни. Тому вкотре прошу: дотримуйтесь правил поведінки під час повітряної тривоги. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу неминучу Перемогу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Буквально кожен день війни несе в собі нові виклики. Але не слід впадати в паніку. Треба вірити у наших мужніх ЗСУ, представників центральної, обласної, районної та місцевої влади, їхню наполегливість у вирішенні всіх буденних питань. Знаємо, що врешті зуміємо подолати всі труднощі, крок за кроком наближаємо день нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11