Новини Дніпропетровщини, 28 жовтня: окупанти знову накрили вогнем мирну Нікопольщину

За останню добу рашисти вкотре обстріляли Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що Нікопольщина всю ніч від російських «Градів» та важкої артилерії потерпала:

росіяни накрили вогнем три громади Нікопольську, Марганецьку та Червоногригорівську.

На щастя, людей не зачепило. Внаслідок ворожої атаки у Нікополі пошкоджені з десяток багатоповерхових та приватних будинків, лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді понівечені дачні будинки та електромережі. Без електрики залишилася майже 1 тис. родин. Енергетики уже розпочали відновлення. В інших районах ніч пройшла під звуки сирени, та минулося без обстрілів. І на ранок спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Очільник обласної ради Микола Лукашук додав інформацію про те, що радіаційний фон в межах області не перевищує допустимих норм. Закликав всіх нас разом продовжувати працювати на Перемогу, бо наш успіх – в єдності.

https://www.facebook.com/nbankr

Допоможемо Україні вистояти! Мер Покрова Олександр Шаповал підбив підсумки ще одного тижня війни, зазначивши, що він був для нас всіх надзвичайно напруженим.

Олександр Миколайович подякував всім мешканцям міста, які свідомо поставилися до економного енергоспоживання та вимушених відключень:

Звісно, це певні незручності, та разом з тим ці кілька годин є суттєвою підтримкою для наших енергетиків. Треба розуміти, що поки ворог обстрілює енергетичну систему, можливі аварійні відключення. Тому зараз кожен повинен з розумінням поставитись до ситуації, допомагати Україні вистояти у цій боротьбі.

Щодо ситуації у Покрові, то всі підприємства, організації, установи працюють у штатному режимі. Також ведеться робота по допомозі вимушеним переселенцям, які прибувають до нашого міста.

Очільник міста закликав не падати духом, вірити у найкращі в світі ЗСУ та нашу Перемогу!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Кривий Ріг готується до зими в екстремальних умовах. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, динамічною у розвитку подій, але стабільною:

За інформацією ОК «Південь», наші війська продовжують утримувати займані позиції та здійснювати вогневий вплив на ворога. Наші артилеристи завдавали ударів по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, озброєння та техніки противника. Підтверджені втрати ворога за добу становлять понад 50 осіб особового складу, великокаліберна гаубиця «Акація», дві бронемашини та два міномети. У Бериславському районі Херсонщини збито черговий гелікоптер Ка-52 «Алігатор», а в Херсонському – штурмовик Су-25.

У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто живе та працює на Перемогу.

За словами Олександра Юрійовича, місцева влада зробить усе, щоб підготуватися до виживання за будь-яких умов. У тому числі за критичних сценаріїв довготривалої відсутності електроенергії.

Пам’ятайте, що кожна родина повинна зробити запаси води, продуктів, що не псуються. Не зайвими будуть заряджені акумулятори та пауербанки, утеплені вікна та двері, для приватного сектору – можливість перейти на пічне опалення, буржуйки, зробити запас дров і вугілля. Адже відповідальне ставлення кожного окремого мешканця до ситуації, яка склалася в країні – це теж величезний крок до спільної Перемоги над ворогом. Впевнений, ми зможемо пройти усі випробування, – вірить Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Ми також закликаємо покровчан розпочати підготовку до холодного сезону вже зараз. Звісно, ми всі віримо тільки у краще. Знаємо, що однозначно переможемо. Та для цього слід згуртуватися задля досягнення спільної мети!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11