В Україні зросла кількість летальних випадків через захворювання на Covid-19

     Вже протягом 8 місяців Україна зосереджена на рішучій боротьбі проти російських окупантів. Та поряд з основним активізувався ще один підступний невидимий ворог — Covid-19, випадків зараження яким стає все більше. Це обумовлено тим, що восени, з огляду на погодні умови, люди частіше піддаються респіраторним захворюванням. У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) прогнозували, що пік захворюваності на коронавірус в Україні припаде як раз на жовтень. У Міністерстві охорони здоров’я України також попереджали про наростання осінньої хвилі ковіду, що ми зараз спостерігаємо.

     Якщо звернутись до статистики по Україні, то з початку пандемії на Covid-19 захворіло понад 5 млн 296 тис. осіб, 110 тисяч – померло. За минулий тиждень (з 17 по 23 жовтня) по всій країні було зафіксовано майже 17 тисяч нових випадків зараження, з них 1 тис. 808 – у дітей. Госпіталізовано – 4 тис. 341 особа, летальних – 189.

     «Розгулює» коронавірус і в Покрові. За інформацією Центру первинної медико-санітарної допомоги, за весь період пандемії у нашому місті, станом на 27 жовтня, зареєстровано 8 тис. 331 випадок захворювання на Covid-19. 110 пацієнтів перебувають на лікуванні. Шпиталізовано одного хворого. На жаль, 116 людей не вдалося врятувати.

     До речі, останнім часом значно зросла і кількість працівників комбінату, які перебувають на лікарняному. Директор з управління персоналом Олег Черьомушкін повідомив про 200 хворих на сьогоднішній день. Поки що не можна говорити, що наші колеги хворіють на коронавірус, але все ж таки статистика зависока. Наразі керівникам підрозділів доручили підготувати аналіз захворюваності, аби зрозуміти з чим пов’язаний такий сезонний сплеск.

     За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, кількість нових захворювань на COVID-19 в Україні протягом минулого тижня дещо зменшилася, але число летальних випадків навпаки зросло.

     — Фактично декілька тижнів поспіль ми фіксуємо високі показники летальних випадків. За тиждень, який минув, майже 200 померлих. Летальні випадки на високому рівні, — сказав санлікар в ефірі телеканалу «1+1».

      Ігор Кузін наголосив, що хвороба забирає життя, особливо серед тих людей, які мають важкі супутні захворювання, або тих, хто невакцинований. Він підтвердив, що вакцин від COVID-19 в Україні достатньо.

     Лікарі нагадують, що вакцинація — це єдиний дієвий спосіб вберегтися від важкого перебігу недуги у разі інфікування COVID-19.

     В Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено понад 16 млн 157 тис. осіб, з них дві дози отримали більше 15 млн 347 тис. людей, першу бустерну дозу – майже 2 млн 606 тис., а другу – понад 92 тис.

     За весь період у Покрові двома дозами вакцини проти COVID-19 щеплено 16 тис. 586 містян, третю бустерну дозу отримали — 4 тис. 767, четверту — 164.

https://moz.gov.ua/article/news/informacija-schodo-zahvorjuvanosti-na-covid-19-ta-kampanii-z-vakcinacii-25-10

https://1plus1.video/tsn-specvypusk/2022/tsn-za-20221027-covid-19-ne-zdaetsya-zahvoryuvanist-litalni-vipadki-ta-vakcinaciya

https://index.minfin.com.ua/ua/reference/coronavirus/ukraine/

https://pkrv.dp.gov.ua/news/operatuvna-informaciya-schodo-zahvoryuvanosti-na-koronavirus-po-mistu-pokrov-8218

      Найбільше, що хвилює наразі українців – це війна. Ми вже довели самі собі, що маємо сильний загартований дух, але також не можна нехтувати фізичним здоровʼям. Тож, з метою профілактики, не забуваймо дотримуватись правил особистої гігієни — мити руки, користуватись дезінфекторами. Зберігаючи міцне здоровʼя, зможемо ще ефективніше акумулювати наші сили для боротьби з російськими окупантами, допомагати мужнім ЗСУ, разом наближати Перемогу України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11