З початку війни мешканці Дніпропетровщини прихистили майже 22 тис. переселенців

     З початку війни мешканці області прихистили у себе майже 22 тис. людей, що переїхали з «гарячих» регіонів. Тимчасове житло вони надали безоплатно. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
     – За офіційними даними, мешканці області прихистили у себе майже 22 тис. переселенців. Це лише ті, хто надав житло через державний сайт «Прихисток». Насправді набагато більше людей допомогли українцям із інших регіонів, які опинилися у біді, – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ДніпроОВА Андрій Коломоєць.
     Він додав: держава компенсує витрати на комунальні послуги власникам житла, які розмістили у себе переселенців. Оформити допомогу можна у міській або сільській раді.
Для нарахування власнику житла компенсації необхідно, аби постояльці мати офіційний статус переселенця.
     – Звертатися за компенсацією необхідно до 5 числа кожного місяця. Мати з собою довідки або роздруківки про відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги, – сказав Андрій Коломоєць.
Він додав: про всі зміни щодо виселення людей або заїзду інших власник житла має відразу повідомляти.
     Розмір компенсації – 14,77 грн за кожен день та кожну розміщену людинуЦе майже 450 грн на місяць за одного переселенця.
     Ті, хто бажає безкоштовно прийняти переселенців, можуть зареєструватися на сайті «Прихисток». Там надати інформацію про житло та кількість людей, яких можуть розмістити.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11