Про головне на “виробничому фронті”

     Покровський гірничо-збагачувальний комбінат, як і наші Захисники та всі українці, тримає свій фронт. Колективи його підрозділів з бойовим настроєм рухаються вперед, долаючи труднощі і радіючи, навіть не значним, виробничим досягненням. Третю декаду червня розпочато з амбітними планами, серйозними актуальними та перспективними завданнями. З якими саме – щодня обговорюють на нарадах, під керівництвом Голови правління Сергія Шуваєва і технічного директора комбінату Віктора Бондарця.

     Основні підрозділи нашого підприємства працюють за узгодженими графіками. В цілому по комбінату виконуються плани із розкриву та видобутку руди. Правда, за першим показником “мінусує” роторний комплекс №6 Північного кар’єра, котрий ніяк не може ввійти у стабільне виробниче русло. Його “побратим” у Чкаловському кар’єрі №2 – верхній р/к №9 – зупинено на переміщення конвеєрів та паралельне виконання ремонтних робіт обладнання машини. Пересування має тривати до 5-го липня, а вже з 6-го аналогічні роботи заплановані на р/к №6.

     Крайнім терміном для завершення ремонту крокуючого екскаватора №175 Північного кар’єра також залишається “перша п’ятірка” чисел наступного місяця. (Авт. Наскільки реальними є такі терміни і як вони виконуються – “ЗМ” мала змогу перевірити особисто, відправившись на місце події). Аби довести до логічного завершення висвітлення стану справ в наших кар’єрах, варто зазначити, що маємо певні складнощі з виконанням завдань з автопереекскавації та автовивезення. Ця проблема стосується Чкаловського №2, Північного, Покровського та Запорізького кар’єрів. Основна причина – дефіцит автотранспорту на лінії. Це пов’язане, як з його передачею до ЗСУ, так і з технічною несправністю. Згуртований колектив Автоцеху щодня працює задля покращення ситуації.

     Якщо говорити про наших збагачувачів, то Олександрівська фабрика продовжує працювати за технологією, а Чкаловська з початку тижня була зупинена для проведення планових регламентних робіт (Авт. Яких саме – читайте в окремому матеріалі). Її запуск мають здійснити зранку 24-го червня.

     Враховуючи величезну кількість відновлювальних робіт, котрі одночасно проводяться в різних точках підприємства, постає питання стосовно ремонтного персоналу. Ремонтно-механічний цех намагається закривати всі завдання, але людей не вистачає у зв’язку з мобілізацією до лав ЗСУ. Саме з цієї причини Віктор Бондарець звернувся до начальника Олександрівського кар’єра Віктора Гаврилова, аби він зі своїми фахівцями переглянули можливість відтермінування капремонту крокуючого екскаватора №131 до третьої декади липня, замість першої.

     Проблема нестачі кадрів вирішується заповненням вакантних місць шляхом приймання на роботу та проведенням навчання суміжним професіям працюючого персоналу. Так, у червні до комбінату вже прийнято 50 людей, 144 – охоплено відповідним процесом навчання – практичним, індивідуальним або курсовим.

     Особливо актуальним залишається забезпечення практики кандидатів на посаду машиністів локомотивів Залізничного цеху, які вже успішно пройшли теоретичний курс.

     Крім поточних завдань, вирішуються і перспективні, пов’язані з виконанням Програми виробничо-технічного розвитку-2022, котра, у більшій мірі, пов’язана з модернізацією Чкаловської збагачувальної фабрики та придбанням автотехніки. Зокрема, у першому випадку мова йде про дотримання графіку монтажу відсаджувальної машини, приймання та випробування нового грохоту, налагодження стабільної роботи вузла дозбагачення та закриття віконних отворів корпусу промивання.

     На фоні виробничих, не менш актуальними залишаються питання донорства. Кількість донаторів на минулому тижні збільшилась до 200. Саме стільки працівників комбінату поділились своєю кров’ю для порятунку життя поранених військових та цивільних.

      В жодному випадку не відходить на другий план і допомога нашим Захисникам. Продовжуємо придбання та передачу на передову важливих елементів одягу, зв’язку й оперативної розвідки для наших колег.

     Тож, об’єднуємо зусилля на всіх фронтах, щоб разом працювати задля спільної Перемоги України. Так, ми вже виснажились, так – заморились, і фізично, і психологічно, але не маємо жодного права зупинятись. Ми боремось за правду і справедливість, за звільнення нашої рідної землі від загарбницьких дій російських окупантів. Саме від нас з Вами залежить, якою буде Батьківщина у майбутньому, чи стане надійним, комфортним і щасливим домом для наших дітей та онуків.

Підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11