Оперативне зведення Генштабу ЗСУ

     Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, в основному на Донецькому напрямку.

      На Волинському та Поліському, а також Бесарабському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

      На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Вогонь з боку противника

      * З артилерії та мінометів ворог здійснив обстріли населених пунктів у Чернігівській та Сумській областях, завдав ракетного удару по населеному пункту Десна. Продовжує спроби ведення повітряної розвідки за допомогою БпЛА на зазначеному напрямку.

      * На Лиманському напрямку противник здійснював обстріли цивільної інфраструктури, завдавав ракетних ударів та намагався закріпитись на раніше зайнятих позиціях. Застосував оперативно-тактичну і армійську авіацію з метою руйнування цивільних об’єктів в районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка, Новомихайлівка та Оріхове.

      * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках вогнем реактивної та ствольної артилерії і мінометів уражав інфраструктуру та мирні помешкання в районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоданилівка, Малинівка та Гуляйполе.

      * На Південнобузькому напрямку загарбники здійснювали обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лимани, Пришиб, Трудолюбівка та Нововоронцовка.

      * На Харківському напрямку основні зусилля окупантів зосереджувалися на утриманні зайнятих рубежів, проведенні контратак з метою відновлення втрачених позицій. Відзначається залучення противником диверсійно-розвідувальних груп.

     За наявною інформацією, в районі населеного пункту Олександрівка, з метою поповнення втрат 107 стрілецького батальйону, що склали понад 50%, прибуло поповнення у кількості 260 військовослужбовців, які раніше були задіяні на Харківському напрямку.

Безрезультатні спроби наступу загарбників

      * На Слов’янському напрямку ворог вів бойові дії в районі населеного пункту Велика Комишуваха. Зазнав значних втрат та відійшов.

      * На Сєвєродонецькому напрямку окупанти здійснювали безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Устинівка.

      * На Бахмутському, Курахівському та Авдіївському напрямках – в районі населених пунктів Золоте-4, Новомихайлівка, Юр’ївка, Новокалинове і Первомайське, окупанти успіху не мали, зазнавали втрат.

      За відсутністю мобілізаційного ресурсу на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційне військове командування планує залучити до бойових дій студентів вищих закладів освіти.

Успіхи ЗСУ

      * За попередню добу підрозділи зенітних ракетних військ знищили 1 літак та 1 крилату ракету.

     * Ударна авіація Повітряних Сил завдала ударів по скупченню ворожої техніки. За попередніми даними, знищено близько 20 броньованих машин, боєприпаси та особовий склад.

      * На Донецькому та Луганському напрямках минулої доби відбито 16 атак ворога, знищено 8 танків, 17 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальних броньованих автомобілі та 6 звичайних автомобілів противника.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/320179376961814

https://www.youtube.com/watch?v=YXKoOGZkaok

     Тримаємо стрій разом з нашою непереможною армією, бо саме українські безстрашні і завзяті Захисники дарують нам віру в Перемогу. Своїм прикладом надихають на рішучу боротьбу з ворогом. Разом здолаємо і розправимо крила нашої Батьківщини!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11