19 травня, Дніпропетровщина: неспокійна ніч, обстріли Криворіжжя, але ворогу на територію області – зась

     Неспокійна ніч. Про її події написав керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

      – Окупанти п’ять разів обстріляли Зеленодольську громаду. Били з «Градів» та «Ураганів» по Великій Костромці. Людей не зачепило. Пошкоджені і зруйновані будинки. Село частково без світла та газу.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/375528214609219

     Зеленодольська громада знову потрапила під ворожий вогонь. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що при обстрілах прикордонних територій Криворізького району снаряди прилітали в поля.

     Близько другої години ночі під ворожий вогонь потрапила Велика Костромка Зеленодольської громади. Влучили в житловий сектор, є часткові руйнування будівель. Наразі в селі відсутній газ та електропостачання. Всі люди цілі та неушкоджені.

     Посадовець окреслив картину наслідків «русского мира»:

      – За час повномасштабного вторгнення із Зеленодольської та Широківської громад виїхало близько 14 тисяч мешканців. Зараз по будинкам когось із цих людей гатять російські окупаційні війська, руйнуючи те, що громадяни будували роками.

      – У всіх інших районах Дніпропетровщини нині спокійно. В громадах ситуація контрольована, — запевнив Микола Лукашук.

      Він також подякував піротехнікам ДСНС, які протягом дня розмінували 60 вибухонебезпечних предметів в Широківській та Зеленодольській громаді.

https://www.facebook.com/nbankr/posts/5416829091681252

https://www.facebook.com/nbankr/posts/5415382285159266

      На території Нікопольського району ніч минула без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує. Про це відзвітував голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

      Звичайне життя прифронтового району з його труднощами і особливостями. Та не дивлячись на все ми з вами пам’ятаємо: все буде добре, ПЕРЕМОГА за нами!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1143716629812807&id=100025234411163

      Протягом ночі – ворожі обстріли на всій лінії зіткнення. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією. Олександр Вілкул проінформував, що в результаті сильного обстрілу житлових кварталів села Велика Костромка – перебитий газопровід, електропостачання, зруйновано понад 10 будинків. За попередніми даними жертв немає, раніше проводилася евакуація до Кривого Рогу.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/posts/593537982140404

      Олександр Вілкул на вечірньому брифінгу розповів про нелюдські злочини рашистів:

	- Ворог продовжує обстріл по всій лінії зіткнення. Отримано дані про черговий варварський обстріл окупантами мирної колони з людьми в районі села Давидів Брід у Херсонській області. Орки били із «Градів». Щонайменше троє людей загинули, ще шестеро отримали поранення, зокрема вкрай тяжкі. Лікарі борються за їхнє життя у наших лікарнях. Прокуратурою відкрито справу за фактом порушення законів війни, об'єднаних із умисним убивством.
	У самому Кривому Розі ситуація зберігається стабільною, забезпечено роботу всіх комунальних служб, медичних та соціальних установ.
Безумовно, війна вносить корективи у наше життя, але всі разом ми вистоїмо та переможемо. Зберігаємо витримку та спокій, віримо у наші Збройні Сили, – сказав посадовець.

https://fb.watch/d5AAzDjO4v/

     Кордони громади під надійним захистом ЗСУ, територія без окупанта. Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий у вечірньому зверненні повідомляв, що протягом минулого дня загарбники декілька разів обстріляли територію Зеленодольської громади, але, на щастя, жоден з населених пунктів не постраждав, всі люди цілі:

      – Наробили ці свино-собаки трохи дірок в нашій землі, але нічого страшного. Наші хлопці відпрацьовують по Херсонському напрямку, поступово відтісняють фронт від наших кордонів. Думаю, у них це вийде найближчим часом і наша громада повернеться до мирного життя. Робимо все можливе і допомагаємо хлопцям прискорити це, тому що ми дуже хочемо, щоб наші люди поверталися додому. Все буде Україна!

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/7669624629744191/

      Докладаємо максимум зусиль для допомоги і підтримки українського війська. Дякуємо нашим невтомним Захисникам, які з кожним днем наближають мир в Україні. Здобуваємо ПЕРЕМОГУ разом!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11