Звітує Генштаб ЗСУ

     🇺🇦 У зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу захисники та захисниці України відбили чотири атаки російської орди. У ході бойових дій знищили 16 одиниць військової техніки (7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки) та одну протитанкову гармату МТ-12 ворога. Окупант зазнав втрат і у живій силі.
     🇺🇦 РФ перекидає в Україну військових з окупованих Південної Осетії та Абхазії. На територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. Від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це майже 800 осіб. Загалом близько 2 тис. російських військовослужбовців.
* На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення.Так, в населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків. У місті Мелітополь загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим.
     🇺🇦 На тимчасово окупованій території Луганської області “російська влада” планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі намагання і на нещодавно захоплених територіях області.
     🇺🇦 За наявною інформацією, збройні сили російської федерації мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їх участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.
     🇺🇦 Ворог продовжує грабувати домівки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.
     Як бачимо, рашисти не припиняють спроб завдати якомога більше лиха нашій країні. Тим самим вони ще глибше заганяють себе у політичну та економічну прірву, ізолюються від демократичного світу. Після нашої Перемоги вони змушені будуть відшкодовувати Україні всі завдані збитки. Ми не пробачимо їм втрачених життів українців, зруйнованих міст та сіл. У нас єдина Батьківщина, яку ми боронитимемо за будь-яку ціну. ПЕРЕМОГА за нами! Все буде УКРАЇНА!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11