Світовий дипломатичний фронт на боці України

     🇺🇦 Президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Данії. Він, перш за все, подякував братньому народу, а також закликав до відмови від російської нафти, блокування торгівлі з РФ та закриття портів для російських суден.
     🇺🇦 Парламент Канади проголосував за безвіз для України. Тепер рішення за урядом. Також в Канаді засудили необґрунтований та неспровокований напад на Україну, за наказом російського диктатора Путіна, як явне порушення міжнародного права.
     🇺🇦 Європейські країни вислали одразу 43 російських дипломатів: Бельгія – 21, Нідерланди – 17, Ірландія – 4, Чехія – 1. Крім того, 45 російських дипломатів уже покинули Польщу через звинувачення у шпигунстві. Також Північна Македонія оголосила 5-х російських дипломатів персонами нон-грата. Раніше Болгарія оголосила персонами нон-грата 10 співробітників російської дипломатичної місії в країні, звинувативши їх у розвідувальній діяльності. Латвія і Литва видворили 3 співробітників російського посольства, Естонія – чотирьох. Раніше Словаччина відмовилась від 3-х російських дипломатів. Такими діями європейська дипломатична спільнота засуджує російське вторгнення в Україну.
    🇺🇦 Західні партнери готуються завдати нового санкційного удару по Росії, аби зруйнувати ланцюги військових постачань для російської армії. Зокрема під удар знову потрапляє російський військово-промисловий комплекс, а також постачальники в усьому світі, які співпрацюють з російським ВПК. Про це розповів керівник офісу Президента України Андрій Єрмак під час брифінгу 29 березня.
     🇺🇦 Великобританія готова бути одним із гарантів безпеки України. Про це під час брифінгу заявила постпред Британії в ООН Барбара Вудворд. Вона також повідомила, що Британія надіслала Україні значну військову та виділила 400 млн фунтів гуманітарної допомоги. Раніше міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що Україна не повинна бути “продана” у мирних переговорах із Росією.
     🇺🇦 Уряд Польщі ухвалив нормативно-правові активи, які дозволять блокувати імпорт вугілля з Росії на національному рівні. Про це повідомляє Офіційний представник уряду Петр Мюллер. За його словами, польські держкомпанії практично не залежать від імпорту російського вугілля.
     🇺🇦 Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес анонсував конференцію донорів для зміцнення оборонних спроможностей України.
     🇺🇦 Федеральне відомство культури Швейцарії вживає невідкладних заходів щодо охорони культурної спадщини України. Для цих цілей було виділено фінансову допомогу в розмірі 750 тис. швейцарських франків. Уряд Швейцарії також виділив 140 тис. франків для створення книжкового фонду українською мовою.
     🇺🇦 Фінська мережа швидкого харчування “Hesburger” влітку планує закрити всі свої ресторани в рф та Білорусі.
     – Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше закрити двері ресторанів у Росії,– заявив генеральний директор “Hesburger” Карі Салмела.
     За його словами, рішення про відхід з російського ринку ухвалено на тлі військової агресії РФ проти України. До слова, уРосії працює 38 ресторанів “Hesburger”, у Білорусі – 4. Мережа ресторанів працює на території Фінляндії, Литви, Латвії, Естонії, Болгарії, України, Німеччини.
     🇺🇦 Французька мережа спортивних магазинів “Decathlon”, яка є найбільшою в Європі, заявила про призупинення діяльності у РФ. Бренд вказує, що через міжнародні санкції «більше не виконуються умови постачання для продовження діяльності в Росії«.
     🇺🇦 Швейцарський виробник будівельних матеріалів “Holcim” заявив про намір залишити російський ринок. На початку березня “Holcim” оголосила, що припинить інвестувати в бізнес у РФ. У Росії компанія в рамках групи “LafargeHolcim” керувала чотирма заводами, а також трьома кар’єрами з видобутку нерудних матеріалів.
     🇺🇦 Міжнародне рейтингове агентство “Fitch” відкликало рейтинги 27 російських банків, а також афілійованих з ними компаній. Зазначається, що після цього “Fitch” більше не надаватиме відповідних оцінок релевантності ESG, тобто ризиків у галузі охорони навколишнього середовища, у соціальній сфері та корпоративному управлінні. Так, відкликані рейтинги “Сбєрбанку”, “Газпромбанку”, “Россільгоспбанку”, “Альфа-банку”, “Райффайзенбанку”, і т.д. Крім того, відкликані рейтинги швейцарських «дочок» “Сбєрбанку” та “Газпромбанку”, «Сбєрбанк Лізингу», а також кіпрської холдингової компанії “Альфа-банку” ABH Financial Limited. Нагадаємо, в рамках четвертого пакету санкцій, ухваленого країнами ЄС 15 березня, європейським агентствам забороняється рейтингувати РФ та російські компанії, а також надавати рейтингові послуги російським клієнтам.
     Світова спільнота поступово відновлює справедливість, а Україна ще більше заслуговує на повагу та визнання!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11