Нічні сирени, провокації окупантів та дієва допомога міжнародних партнерів: 35 доба героїчної боротьби України проти російсько-терористичної навали

     🇺🇦 Опівночі Україну накрили сирени. Стало відомо про повітряні атаки низки міст. Російсько-терористичні війська атакували ракетами Київ, Харків і Хмельницький. УКиєві 100% спрацювала ППО. У Хмельницькій області місцеве населення повідомило про вибухи.
     🇺🇦 Ворог обстріляв позиції підрозділів ЗСУ на Запоріжжі поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе, районах Новокарлівки та Лугівського рашисти встановлюють мінно-вибухові загородження. У Великій Білозірці орки розставили техніку між житловими будинками.
     🇺🇦 Рашисти вранці обстріляли житловий квартал Лисичанська. Інформацію про травмованих і загиблих уточнюють, – повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
     🇺🇦 Росія мінує Чорне море. Для цього використовують морські міни, які російські збройні сили захопили у 2014 році під час військового вторгнення та тимчасової окупації українського Севастополя. Про це 29 березня заявило українське Міністерство закордонних справ. Таким чином, Росія хоче дискредитувати Україну перед міжнародними партнерами. У заяві МЗС наголошується, що свідоме використання Росією дрейфуючих морських мін перетворює їх на де-факто зброю невибіркової дії, яка загрожує, насамперед, цивільному судноплавству та людському життю на морі у всій акваторії не тільки Чорного й Азовського морів, але й Керченської та Чорноморської проток.
     🇺🇦 Росіяни влаштували провокацію, щоб виправдати атаку на український прикордонний пункт в Сумській області. Рашисти встановили свій бронетранспортер БТР, а потім самі ж його підірвали. А далі вони, начебто аби помститися українцям, спалили український прикордонний пункт пропуску на кордоні з Мордором.
     🇺🇦 Ворожі ЗМІ збрехали, що росіяни взяли в полон двох бійців українського полку «Азов». Окупанти заявили про взяття в полон бойових командирів батальйону «Азов» Костянтина Немічева й Сергія Величка (позивний Чилі). Але хлопці здивувалися фейку про свій полон, цілі і неушкоджені захисники записали окупантам відео із Харкова. Про це повідомив лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький. Величко ж відзначив, що перебуває хіба що у полоні “фантазій хворих людей з сусідньої країни”.
    🇺🇦Поліція викрила майже 500 диверсантів від початку вторгнення РФ,— про це поінфрмував голова Національної поліції Ігор Клименко. У Дніпропетровській області правоохоронці виявили трьох громадян, які збирали фотографії будівель, споруд, блокпостів, волонтерських центрів та комунікували через месенджери з представниками країни-агресора. Усіх затриманих передано СБУ для подальших перевірок.
     🇺🇦 У Верховній Раді депутати зареєстрували проект Закону про заборону Московського патріархату на території України. До того ж у документі зазначено, що вся без винятку власність цих церков впродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом інвентаризується і націоналізується.
     – Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», – сказано у проекті закону.
     🇺🇦 В Україну доставлено 13 тонн ліків із США. Про це повідомляє Комітет зі здоров’я нації. Серед ліків: засоби для лікування травм, медикаменти проти інфекційних захворювань, гіпотензивні засоби тощо.
     🇺🇦 Польща передала для потреб України понад 22 тисячі тонн дизельного палива.
     🇺🇦 Служба екстреної медичної допомоги Латвії передає дві машини швидкої медичної допомоги та 200 ніш для перенесення та транспортування людей для Бориспільської лікарні.
     🇺🇦 В Україні розгорнули польовий шпиталь, переданий Нідерландами для надання допомоги військовим та людям, які залишили свої домівки через війну.
 
     Про це повідомило командування медичних сил ЗСУ. Шпиталь має 50 ліжко-місць та включає операційну, реанімаційні ліжка, відділення інтенсивної терапії, рентген-діагностики, апарати ультразвукової діагностики, клінічну лабораторію з банком крові, кисневий концентратор. Шпиталь може працювати без електропостачання на дизель-генераторі та забезпечений необхідними запасами медикаментів та витратних матеріалів на рік роботи, навіть за умов повного завантаження.
     Разом ми – неймовірна сила!!!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11