Україна ОТРИМУЄ світову дипломатичну підтримку і гідно протистоїть ворогу на військовому фронті

     30 днів українські війська героїчно протистоять оскаженілим рашистам, рятуючи весь світ від небезпеки, яку собою представляє диктатура рф. Сподіваємось, що всі цивілізовані країни повною мірою розуміють, як важливо докласти максимально можливих, спільних зусиль для боротьби з неконтрольованим агресором, бо кожне зволікання призводить до нових непоправних наслідків і збільшення кількості людських жертв.
Україна та світ
     🇺🇦 Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію “Гуманітарні наслідки агресії проти України”. Документ підтримали 140 держав. Резолюція чітко вказує на Росію як джерело гуманітарної катастрофи в Україні. Цим документом Генеральна Асамблея ООН пропонує конкретні кроки щодо розв’язання гуманітарних проблем та вимагає від російського окупанта негайно припинити напади на цивільне населення.
     🇺🇦 ЄС створює спеціальний фонд для відновлення України. Про це йдеться у висновках саміту ЄС. У 8-му пункті зазначено, що, зважаючи на руйнування та величезні втрати, яких Україна зазнала внаслідок російської військової агресії, ЄС зобов’язується надавати підтримку українському уряду на невідкладні потреби. А після завершення війни – допомогти у відбудові країни.
     🇺🇦 Сполучені Штати оголосили про готовність надати понад 1 мільярд доларів на гуманітарну допомогу для тих, хто постраждав від війни Росії в Україні. Крім того, Білий дім у своїй заяві підтвердив намір прийняти до 100 000 українців, які рятуються від війни РФ проти України.
     🇺🇦 США разом із союзниками та партнерами запроваджують додаткові санкції проти РФ через війну проти України. До нових санкційних списків потрапили понад 400 фізичних і юридичних осіб, серед яких 328 членів Держдуми РФ.
     🇺🇦 Велика Британія оголосила про введення нових санкцій проти ще 65 фізичних та юридичних осіб через вторгнення Росії в Україну. Під обмеження, зокрема, потрапили російська залізниця та оборонна компанія «Кронштадт», яка є основним виробником російських безпілотників.
     🇺🇦 Австралія, Канада та Японія запровадили нові санкції проти Росії. Австралія запровадила санкції щодо 22 російських пропагандистів, а також щодо Олександра Лукашенка та членів його родини. Також Австралія надала Україні військову допомогу на загальну суму 91 млн доларів та ще 65 млн доларів на гуманітарні цілі. Японія також розширила перелік санкцій: до списку внесено 25 росіян і понад 80 організацій. Про розширення антиросійських санкцій у четвер, 24 березня, під час саміту в Брюсселі заявив канадський прем’єр Джастін Трюдо. Нові персональні санкції будуть застосовані проти 160 членів Ради Федерації РФ. Окрім того, Трюдо анонсував заборону на експорт деяких товарів і технологій до Росії.
     🇺🇦 Світ не визнає спроби Росії виправдати свою війну проти України. Рада Безпеки ООН майже одноголосно провалила голосування за російський проєкт резолюції щодо гуманітарної ситуації в Україні. Окрім РФ, цинічну резолюцію підтримав лише Китай.
     🇺🇦 Відсьогодні платіжна система Western Union припинила проведення грошових переказів у Росії та Білорусії через війну РФ проти України.
     🇺🇦 Литовський постачальник газу Ignitis Grupe повністю відмовиться від закупівель у російського газового концерну. Це сталось у відповідь на заяву Путіна перевести розрахунки за газ в рублі з недружніми до Росії країнами.
     🇺🇦 Один з найбільших нафтопереробних заводів Японії Eneos призупинить купівлю російської нафти після виконання поточних контрактів. За словами гендиректора Цутому Сугіморі, Eneos закуповуватиме альтернативні постачання нафти з Близького Сходу.
     🇺🇦 Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings анулює рейтинги всіх російських компаній та їхніх дочірніх структур, які потрапили під санкції ЄС. Рейтинги будуть анульовані до 15 квітня 2022 року.
     🇺🇦 Французький банк Credit Agricole заявив, що призупиняє діяльність у РФ.
     🇺🇦 Франція вперше за 30 років вивела на бойове чергування три атомні субмарини одночасно. Відповідне рішення було прийнято після екстреного саміту НАТО, де лідери країн Альянсу обговорили вірогідну російську загрозу. Два з чотирьох французьких підводних човнів типу Triomphant з балістичними ракетами залишили свою базу в Іль-Лонгу, на південь від Бреста, посиливши одну субмарину, яка зазвичай перебуває у постійному патрулюванні під Атлантикою.
     🇺🇦 Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу Росії, щоб Європа і США платили за російський газ в рублях.
Генштаб ЗСУ
     🇺🇦 Протягом попередньої доби було відбито 9 ворожих атак, знищено 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки і 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 літаки та 2 БПЛА ворога.
     🇺🇦 Підрозділи об’єднаних сил ведуть стійку оборонну операцію на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків. Основні зусилля зосереджують на недопущенні прориву противника.
     🇺🇦 Повітряні сили ЗСУ за попередню добу уразили 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА та 4 крилаті ракети.
     🇺🇦 На Волині основні зусилля сил оборони зосереджуються на прикритті державного кордону з Білорусією.
     🇺🇦 На Сіверщині продовжується ведення оборонної операції.
     🇺🇦 Підрозділи військ утримують місто Чернігів та стримують просування противника у напрямку Києва.
     🇺🇦 На Півдні продовжується ведення оборонної операції у визначеній операційній зоні. Проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони.
     🇺🇦 Війська рф здійснили два ракетні удари по військовій частині на околиці Дніпра. Будівлі значно зруйновані, зайнялись пожежі. Інформації про загиблих та травмованих наразі немає, повідомили в ДСНС.
     🇺🇦 У Запоріжжі на півтори доби вводять комендантську годину. Вона почнеться о 20:00 в суботу 26 березня і закінчиться о 05:00 у понеділок 28 березня. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.
     Ми пишаємося нашими незламними захисниками, які “живим щитом” стоять за незалежність України, за волю, демократію, права і свободи кожного громадянина. Українці – непереможні! Назавжди випаливши російську пошесть з рідної землі, ми відновимо і розбудуємо на ній нову, ще кращу інфраструктуру. В кожному куточку нашої країни гордо майорітиме жовто-блакитний стяг і звучатиме “Доброго вечора, ми з України!”. Разом до ПЕРЕМОГИ!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11