Оперативна ситуація на Дніпропетровщині на 25 березня

     Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що минула ніч була тривожною:

      – Ворог здійснив два ракетні удари по військовій частині на околиці Дніпра. У результаті маємо серйозні руйнування. Наразі рятувальники розбирають завали та шукають людей.

      Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував про те, що втрати ворога сягнули майже 16 тисяч солдатів. Також акцентував на тому, що проти рф введені наймасштабніші економічні санкції:

      – Ворог не очікував на такий шалений спротив українського народу. Тому єднаймося та робімо все для того, щоб наблизити нашу Перемогу!

      Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко розповів про те, що аграрії району розпочали посівну кампанію, а це означає, що вони своєю працею роблять величезний внесок в економіку держави.

      Посадовець зазначив, що з початку воєнних дій Нікопольщина втратила 24 Герої. Він закликав представників місцевих адміністрацій гідно проводжати людей в останню путь, а також всіляко підтримувати їхні родини.

      Євген Євтушенко сказав і про те, що на території району наразі знаходяться близько 700 вимушених переселенців, котрі прибули до нас із Донеччини, Харківщини, Київщини, Луганщини, Херсонщини. Він попрохав представників місцевого самоврядування допомагати цим людям, сприяти у вирішенні їхніх нагальних потреб.

      Міський голова Покрова Олександр Шаповал провів брифінг в ході якого розповів про ситуацію у місті. Бізнес поступово відкривається, починає повноцінно працювати, містоутворююче підприємство – Покровський гірничо-збагачувальний комбінат – не зупиняло своє виробництво.

      За словами очільника Покрова, міська лікарня функціонує у штатному режимі та забезпечена всіма необхідними ліками й обладнанням:

      – Централізовано, за підтримки Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації, в місто було доставлено необхідну кількість інсуліну, а також препарати для щитовидної залози.

      Олександр Миколайович відзвітував, що деякий час спостерігалися певні збої з постачанням товарів до супермаркетів Покрова, але зараз ситуація поліпшилася, і на полицях є найнеобхідніші товари. Також зазначив, що за 1 місяць війни через місто транзитом пройшло близько 1 тисячі вимушених переселенців, котрі отримали продукти харчування, були забезпечені місцем для ночівлі, а потім їхали далі у західні області України. Наразі у Покрові офіційно зареєстровано 220 переселенців, з них 82 дитини:

      – Ми пропонуємо людям місця у соціальних гуртожитках та забезпечуємо засобами гігієни, а також продуктовими наборами.

      Олександр Шаповал повідомив, що від 25 березня у Покрові відновлюються пільгові перевезення на міських маршрутах.

      Мер Нікополя Олександр Саюк відзвітував, що місто прийняло вже понад 500 переселенців з різних регіонів України, в яких зараз тривають бої:

      – Люди забезпечені житлом, отримують гуманітарну допомогу. Багато жителів міста пропонують біженцям пожити у них вдома. Це тільки підтверджує те, наскільки велике у нас серце та готовність підставити плече землякам у складні часи.

      Місцева влада, у свою чергу, продовжує проводити всю належну роботу, щоб і надалі надавати необхідну допомогу тимчасовим вимушеним переселенцям. Зокрема ведуться перемовини з міжнародними партнерами, які постачають гуманітарну допомогу.

      Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що ситуація у районі стабільна. Напередодні ввечері відбулися бої – ворог вкотре обстріляв з «Градів» м.Зеленодольськ.

      Посадовець акцентував, що Збройні Сили України та Тероборона працюють і захищають кордони нашої області.

      Також було відзначено про те, що Криворіжжя отримало військову амуніцію з-за кордону. Таке підкріплення ще більше зміцнить обороноздатність наших Захисників.

      Мер Зеленодольська Дмитро Невеселий під час брифінгу поінформував про те, що Збройні Сили України продовжують боронити підступи до регіону зі сторони Херсонщини та роблять усе, аби не пустити ворога на територію області.

      Посадовець розповів про те, що у місті працюють магазини та аптеки. Також Зеленодольськ приймає переселенців з Херсонської області.

      Допомагаймо нашим Захисникам, підтримуємо їх, адже саме їм ми зобовязані нашим життям! Разом віримо у мирне небо над Україною та наближаємо спільну Перемогу!



Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11