Уже до літа Україна може отримати перші надходження від заморожених активів рф

     Посли Європейського Союзу схвалили надання Україні прибутку від заморожених російських активів. Це рішення послів ще має затвердити Рада ЄС, після чого механізм введуть в дію. Про це повідомило бельгійське головування в Раді ЄС.

      Зазначається, що гроші спрямують на відновлення та посилення обороноздатності України в умовах російської агресії шляхом закупівлі зброї.

      Речник Єврокомісії Крістіан Віганд заявив, що Україна зможе скористатися першими коштами з надходжень від заморожених на території ЄС активів центробанку рф вже до літа поточного року.

     Нагадаємо, що після початку повномасштабного російського вторгнення на територію України демократичні держави світу заблокували фінансові активи країни-агресорки. Їх розмір перевищує 300 млрд євро. Таким чином, наша держава отримуватиме близько 3 млрд євро щороку.

      – Не може бути сильнішого символу і кращого застосування для цих грошей, ніж зробити Україну і всю Європу безпечнішим місцем для життя, – наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11