8 травня, Дніпропетровщина: терор мирного населення з постраждалими та влучна робота оборонців неба

Вночі ворог атакував область і ударними дронами типу «Shahed-131/136», і різними видами ракет. Сили протиповітряної оборони відпрацювали результативно: бійці ПвК «Схід» та ПвК «Південь» збили над регіоном  8 ракет та 5 шахедів. Про це доповів голова Дніпро ОВА Сергій Лисак.

Також посадовець повідомив, що від вечора агресор гатив по Нікопольщині 5 разів. Обстрілював з артилерії та бив дронами-камікадзе:

Поцілив по самому Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Постраждав 42-річний чоловік. У нього осколкове поранення. Він госпіталізований в стані середньої тяжкості. Пошкоджені 5 приватних будинків, 2 господарські споруди, 2 авто, гараж, газогін, лінія електропередач.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора, 7 травня, окупанти вкотре тероризували мирне населення Нікопольського району, здійснивши 16 атак безпілотниками та артилерією. Під ворожий вогонь потрапили Нікополь, Покровська, Мирівська та Марганецька громади:

У райцентрі постраждали 4 людей. Вранці було поранено двох жінок, 91 та 50 років. Їх госпіталізували у стані середньої тяжкості. Надвечір ворог поцілив дроном-камікадзе по мікроавтобусу. Постраждали двоє чоловіків, 37 та 40 років. Один з них — важкий, йому надається уся необхідна медична допомога. Пошкоджені більше десятка приватних будинків, згоріла автівка і побило мікроавтобус, зачепило 3 господарські споруди та стільки ж гаражів, парник, теплицю та лінії електропередачі.

Очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко повідомив, що ранок в Нікополі та населеному пункті Мирівської громади знову розпочався обстрілами. Їх наслідки уточнюють фахівці ДСНС.

Протягом дня прошу мешканців прибережних територій району дослухатись до попереджень про небезпеку, – закликав посадовець.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11