Російські терористи масовано атакували українську енергосистему

В ніч на 8 травня рф здійснила масовану атаку. Це був комбінований удар із застосуванням крилатих ракет та безпілотників типу «Shahed». Повітряна тривога лунала в більшості областей України, є влучання в об’єкти генерації та передачі електроенергії у 6-ти областях: Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Він хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Саме тому зараз надзвичайно актуальне завдання для кожного українця – ощадливе використання електроенергії, особливо у ранкові та вечірні години. Це наш внесок у Перемогу, зазначив посадовець.

У ДТЕК повідомили, що російські військові атакували три теплоелектростанції. Внаслідок обстрілів є серйозні пошкодження обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Полтавщина

За повідомленням голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна, внаслідок влучання БпЛА в обʼєкт енергетичної інфраструктури виникла пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Кіровоградщина

Керівник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що внаслідок ракетної атаки в Олександрійському районі пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, приватні будинки та гаражі. Крім того, травми отримала дитина.

Київщина

У Броварах внаслідок російської атаки спалахнула пожежа на об’єкті цивільної інфраструктури, двох постраждалих людей госпіталізували із травами.

Пошкодження отримали дві особи: жінка, 1962 року народження, та чоловік, 1990 року народження. В стресовому стані та з пошкодженням кінцівок госпіталізовані до Броварської лікарні, повідомив  міський голова Ігор Сапожко.

Львівщина

Окупанти крилатими ракетами поцілили в обʼєкт генерації електроенергії у Червоноградському районі, повідомив начальник ОВА Максим Козицький:

Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає. Також через влучання російської ракети пошкоджень зазнав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Запоріжжя

Противник поцілив в обʼєкти критичної та цивільної інфраструктури.

Є руйнування, проте попередньо без постраждалих,повідомив голова ОВА Іван Федоров.

Вінничина

Відомо про влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Про це написав очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Попри весь цей жах, який чинять окупанти, не втрачаємо віри та надії у нашу Перемогу! Працюємо, допомагаємо ЗСУ та гуртуємося заради спільної мрії!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11