9 квітня, Дніпропетровщина: ворог атакував Нікопольщину з дронів та артилерії, а вночі працювала ППО

     Сьогодні вночі Захисники українського неба знищили над областю 5 ворожих безпілотників. По два у Дніпровському та Кам’янському районах, ще один – у Криворізькому. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

      Крім того, за його словами, вечері, 8 квітня, агресор знову тероризував Нікопольщину. По райцентру вдарив FPV-дроном. Покровську сільську громаду поливав вогнем з важкої артилерії. На щастя, ніхто не постраждав.

     Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що загалом впродовж першого дня нового тижня окупанти 6 разів атакували Нікопольщину: спрямували 3 дрони-камікадзе та стільки ж вгатили з артилерії. Під ударом опинився Нікополь та Марганецька громада.

     Від артилерійського обстрілу у районному центрі поранення отримали 21-річна жінка та 49-річний чоловік. Їх забрали до лікарні у стані середньої тяжкості.

      – Пошкоджені 2 інфраструктурних об’єкти, 6 приватних будинків, один повністю знищено, зачепило 5 господарських споруд, вантажівку та легковик, 3 лінії електропередачі та газопровід, констатував посадовець.

     Очільник Нікопольської РВА Євген Євтушенко нагадав про наступне: якщо ви помітили проліт крилатої ракети чи БпЛА «Шахед», ви можете повідомити про це в бот @guchidefences_bot, або приватні повідомлення на його сторінці Фейсбук. У повідомленні потрібно вказувати час, населений пункт та орієнтовний напрямок руху об’єкту.

     Для подібних повідомлень створено застосунок єППО:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11