На озброєні ЗСУ зʼявився новий розвідувальний безпілотник WarDog

     Українські інженери розробили дрон під назвою WarDog. Він може вести розвідку навіть під дією ворожих засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та в умовах складних рельєфів. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

      За його словами, новітні безпілотники є очима української артилерії. Вони вже активно працюють на фронті у межах проєкту «Армія дронів».

      Система WarDog працює в автономному, напівавтономному й ручному режимах польоту. Дрон веде розвідку, навіть якщо придушено GPS-сигнал, може перебувати у повітрі до 60 хвилин на дистанції до 10 км зі зв’язком, а в режимі автопілота – до 30 км. Швидкість безпілотника – 12-15 м/с.

      Дрони WarDog вже успішно виконують бойові задачі на Запорізькому та Харківському напрямках. Також цього «бойового пса» випробовували біля Краматорська, де він продемонстрував прекрасний результат – дрон працював в умовах приглушення сигналу GPS на висоті понад 50 м.

     – Серед переваг WarDog військові відзначають стабільність у польоті попри відсутній сигнал GPS. Тобто дрон стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі. Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб «зір артилерії» ставав ще гострішим, – зазначає Михайло Федоров.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11