Рятувальники Дніпропетровщини продовжують невпинно боротися з пожежами в екосистемах

     В області не вщухають пожежі в екосистемах. Так, впродовж доби, 7 квітня, надзвичайники ліквідували 26 загорянь на відкритих територіях 15 пожеж сухої рослинності та 11 займань сміття. Загальна площа екологічного лиха склала понад 21 га. Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.

      За статистикою, лише за одну добу рятувальникам області доводиться гасити близько 30 пожеж на відкритих територіях. Негативна тенденція їх виникнення зберігається на тлі того, що люди, всупереч вимогам правил пожежної та екологічної безпеки, масово спалюють сміття та залишки сухої рослинності на присадибних ділянках і навколо них. Ще однією причиною пожеж, актуальною у теплу пору, є необережне поводження з вогнем під час відпочинку на природі.

     Рятувальники вкотре закликають мешканців області дотримуватись елементарних правил безпеки та не провокувати пожежі на відкритих територіях. За самовільне випалювання сухої рослинності, її залишків, опалого листя та сміття на порушників чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в сумі від 3 060 до 6 120 гривень.

      Крім того, у ДСНС нагадують про заборону відвідування лісових масивів в період воєнного стану та розведення багаття в лісопаркових зонах.

      У разі виявлення займання слід одразу зателефонувати до Служби порятунку за номером «101».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11