Старт Коаліції бронетехніки, нарощення виробництва боєприпасів та нові гаубиці від Франції – Європа пришвидшує темпи допомоги Україні

     26 березня у Варшаві відбулося відкриття Коаліції бронетехніки на підтримку України. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

      Коаліцію організували Польща та Німеччина, до них також долучилися Велика Британія, Швеція та Італія. У її рамках представники країн-учасниць узгодили загальну стратегію зі зміцнення технічної бази Збройних сил України та налагодження системи ремонту бронетехніки.

      – Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками, – наголосив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

     У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати, на кожен з яких покладено певні завдання:

    • постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки;
    • їх технічне обслуговування та ремонт;
    • підготовка екіпажів та технічного персоналу;
    • відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

     Зазначається, що попередній успіх коаліцій на підтримку України, зокрема танкової, свідчить про потенціал для подальшого розвитку та співпраці у сфері бронетехніки.

      – Наші воїни мають бути максимально захищеними за надійною бронею під час виконання бойових завдань. Вони повинні мати надійні та сучасні інструменти для ведення війни, – наголосив Іван Гаврилюк.

      У довгостроковій перспективі передбачається, що партнери допоможуть у створенні броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційне промислове партнерство.

Гаубиці та снаряди від Франції

      Найближчим часом Франція надасть Україні 78 артустановок Caesar і збільшить постачання снарядів. Про це повідомив міністр оборони країни Себастьян Лекорню. Він уточнив, що між Францією, Україною і Данією досягнуто домовленості про фінансування 155-мм самохідних гаубиць Caesar, що дасть змогу Франції «швидко поставити» їх.

      Відомо також, що Франція має на меті надати Україні цьогоріч 80 тис. снарядів для гармат калібром 155 мм. Для порівняння, від самого початку повномасштабної війни в Україні Франція надала лише 30 тис. снарядів.

     Крім того, за словами міністра, Франція займається пошуком наявних запасів пороху і боєприпасів, які можна було б закупити в країнах за межами Європейського союзу.

Україна отримає 1,5 млн боєприпасів від ЄС

      В рамках чеської ініціативи, Україна може отримати 1,5 млн снарядів, що майже вдвічі більше, ніж очікувалося раніше. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі. Він зазначив, що забезпечення стабільного постачання нових боєприпасів допоможе Україні краще воювати.

Словенія приєдналася до чеської ініціативи по закупівлі снарядів Україні

      Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі повідомив про це під час свого візиту до Любляни – столиці Словенії. Місцеві медіа пишуть, що уряд може виділити 1 млн євро на закупівлю снарядів для України.

      Чехія продовжує шукати партнерів, щоб далі підтримувати Україну в боротьбі проти російського агресора. До ініціативи Чехії, окрім Словенії, раніше вже долучились Німеччина, Франція, Литва, Латвія, Нідерланди, Люксембург, Норвегія, Португалія та Ісландія. Партнери разом зібрали кошти на закупівлю першої партії у 300 тис. артснарядів для України.

Німецький концерн Rheinmetall масштабує виробництво боєприпасів для потреб України

      Для збільшення виробництва боєприпасів підприємство отримало від ЄС понад 130 млн євро. Кошти надійшли в межах закону про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP). Його ухвалили минулого літа, щоб пришвидшити доставку боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам ЄС поповнити свої арсенали. Про це йдеться на сайті Rheinmetall.

     У концерні зазначили, що понад чверть від загальної суми в 500 млн євро підуть на виробництво саме артснарядів калыбром 155 мм і пороху.

      – Ми вдячні Європейському Союзу за довіру до нас. Артилерія має важливе значення в боротьбі України за захист своєї країни. Європейські збройні сили теж потребують поповнення запасів. Ми готові до цього і вже працюємо над цим, – зазначили в оборонному концерні.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11