Профтехи Дніпропетровщини навчатимуть операторів цивільних дронів

У 2024 році навчитися керувати цивільними дронами можна буде в 7 профтехах країни. Заклади освіти вже отримали 28 дронів, а їхні викладачі опанували теоретичну і практичну програму для такого навчання. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
– Вміти керувати цивільним дроном – надважливо для України сьогодні. Ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни, – пояснив Федоров.
Також міністр розповів, що роботу над цією програмою розпочали ще у 2022 році. Її реалізовують спільно з Міністерством освіти і науки України та представництвом Євросоюзу. Протягом року були розроблені навчальні програми з первинної професійної та курсової підготовки, а також гурткової роботи.
Як зазначили у Міністерстві освіти та науки, пілотний проєкт розповсюджується на заклади освіти у Дніпропетровській, Львівській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях.
Поки опанувати навички керування дронами можна тільки на додатковому курсі. Однак уже цьогоріч МОН планує створити освітній стандарт та запровадити ліцензування в профтехах. Це дозволить молоді і дорослим отримати документ про освіту державного зразка за фахом «Оператор цивільних дронів».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11