20-го лютого вклоняємося кожному Герою Небесної Сотні і дякуємо за Подвиг!

Дата 20 лютого 2014 року стала кульмінацією Революції Гідності. Події, що тривали 94 дні, від 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, символізували національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість українців, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави.
Центром Революції Гідності став Київський майдан та прилеглі вулиці, де почалася євроінтеграційна кампанія, перетворившись згодом на масовий протест проти корупції та порушень прав людини. Намагання влади придушити протести насильницькими способами призвели до ескалації конфлікту та непоправних втрат.
 
20 лютого 2014 року, під час спроби розгону протесту у центрі Києва, загинула найбільша кількість учасників – 48 осіб, які захищали цінності демократії та територіальну цілісність України.
Загалом Героями Небесної Сотні стали 107 людей, представників різних національностей, віросповідань та вікових груп. Наймолодшому Назарію Войтовичу було всього 17 ,а найстаршому Івану Наконечному — 82. Були серед загиблих і троє жінок – Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.
 
Смерть Героїв Небесної Сотні вплинула на свідомість українців, активізуючи цінності, такі як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність, демократія та європейський вибір. У цей день, вдесяте в історії в умовах війни, ми вшановуємо тих, хто першими виступив на захист України від загрози російської агресії.
 
Пам’ять про Героїв Небесної Сотні живе під гаслом «Вдячні за свободу!». Цей день – символізує не лише жалобу, пов’язану з втратами під час Революції Гідності та російської агресії на сході України, але й заклик до продовження боротьби за гідне та вільне життя на своїй єдиній і неподільній українській землі.
 
Вічна пам’ять Героям Небесної Сотні і всім, хто віддав своє життя у боротьбі з російським агресором. Доземний уклін і безмежна вдячність всім Захисникам, які зараз непохитно тримають оборону України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11