Волонтери і військові єдиним фронтом гартують Перемогу

     В українців не згасає щире прагнення допомагати армії, своїм Захисникам, котрі мужньо боронять Україну та у виснажливих боях стримують ворожу російську навалу. У цьому ми вкотре пересвідчилися під час чергової передачі необхідних речей і смачної провізії військовим. Днями волонтери з осередку, що розташовується у будівлі Культурно-розважального центру (зараз універмаг) комбінату, передавали потрібні речі та смаколики на передову. Наші кореспонденти стали свідками цієї події.

      З початком повномасштабного вторгнення росії саме на базі ДК зародився один із перших волонтерських осередків у Покрові. Його координує підприємець Наталія Ларіонова. До її благородної справи долучилася велика команда небайдужих містян. Вони роблять все можливе, щоб забезпечити наших військових необхідним: приносять речі, ліки і засоби гігієни, плетуть маскувальні сіті, відшивають білизну та каримати, вʼяжуть шкарпетки та рукавиці, печуть пиріжки, ліплять вареники, донатять на запити оборонців, закриваючи важливі збори… Всі гуртом вони стали непереможною силою у тилу та щодня доводять незламність нашого народу на шляху до спільної мети – Великої Перемоги.

Волонтери завжди на зв’язку

     Наталія, координатор штабу, розповідає, що волонтери Покрова, і не тільки, завжди тримають звʼязок між собою та тісно співпрацюють з різними громадськими організаціями, серед яких «Союз Чорнобиль» (голова Юрій Середа), «Пліч-о-пліч» (керівник Віталій Герасименко). До підтримки наших воїнів також активно долучаються підприємці міста: магазини «Максимум», «Лайм», «Берізка». Багато пересічних містян спільно докладають зусиль, аби принести користь українському фронту. Останнім часом займаються збором бляшанок та вже виготовили з них декілька сотень окопних свічок. Крім того, постійно відшивають тактичні каримати та плетуть маскувальні сітки.

     Загалом, кожен, хто бажає допомогти армії, незалежно від фінансового становища, може це зробити.

     Особливо керівниця штабу відзначає роботу невтомних майстринь, які розпускають старі речі на нитки, вʼяжуть шкарпетки та передають їх військовим – цілими мішками.

     – Я можу довго перелічувати всіх наших волонтерів, наша команда дуже велика і внесок кожного у спільну справу – безцінний, – з натхненням зазначає Наталія. – Наприклад, я постійно на звʼязку з Наталією Мирошниченко з селища Токівське, яка робить величезний вклад: привозить тканини на каремати, для сіток, допомагає ліками, харчами тощо. Всі наші дівчата молодці! Серед них є швачки «від Бога» – Світлана Ворапаєва. Вона шиє і вдень, і вночі, за вечір може зшити близько 30 одиниць чоловічої білизни. А її мама (котрій більше 80 років!) вʼяже шкарпетки. Сотня пар виробів майстрині поважного віку вже зігріває наших воїнів. Не можна не сказати про вагомий внесок прекрасних швачок Ольги Тимошенко та Лариси Москальової. Надзвичайно допомагає Алла Гольденберг: збирає тканини, купує, фасує, передає тощо. Лілія Ткаченко разом з чоловіком роблять викрійки, працюють із синтепоном щільністю 300 г/м². З нього шиють ковдри. У цьому питанні дуже допомагає Петро Петрович (магазин «Берізка») постійно привозить все, що б я не попросила. Нещодавно привіз рулони синтепону із Дніпра, також возить тканини у великій кількості.

Ті, хто втік від війни, допомагає її долати

      Часто до волонтерства долучаються й вимушені переселенці з «гарячих точок». Вони, як ніхто, відчули на собі «русский мир» і його наслідки. Очільниця штабу розповіла нам про пані Світлану та її чоловіка, що переїхали до Покрова з буремної Донеччини. Окупанти зруйнували їхнє житло, але не зламали віру у загальнолюдські цінності, відновлення миру і справедливості на рідній землі. Тому подружжя всіляко допомагає Захисникам, приєднавшись до дружньої команди.

Захисники надзвичайно вдячні волонтерам

      Наскільки важлива підтримка тиловиків, нам розповів Захисник Олег, з яким ми познайомились під час передачі посилки. Військовий служить у Нікопольському зенітно-ракетному полку, який працює в межах Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей. Виконує завдання по захисту неба від повітряних загроз – ворожих дронів, ракет, літаків.

     Чоловік зазначив, що за професією він – військовий, тому у лютому 2022-го війна застала його на службі у Нікопольській частині. Відтоді чоловік віддано виконує свій обовʼязок і тримає українське небо. А тримати бойовий дух на висоті воїнам допомагають небайдужі українці.

     За словами Олега, окрім найнеобхідніших речей, військові надзвичайно радіють, коли мають можливість поласувати апетитними і ситними стравами, які для них власноруч готують волонтери. Це хоч на мить надає їм відчуття дому, де їх чекають з Перемогою.

     Розуміючи це, спільне приготування їжі вже стало доброю традицією у цьому волонтерському осередку.

      По першому поклику жінки збираються та завзято готують для наших мужніх хлопців, – з гордістю говорить Наталія Ларіонова.

     Ось і цього разу волонтери наліпили велику партію вареників з капустою і картоплею, щедро заправили їх салом з цибулькою. Такий неймовірно ласий та ароматний гостинець точно буде до смаку військовим.

      – Велика подяка нашим волонтерам і всім небайдужим за все, що ви робите! Це потужна підтримка, яку військові дуже відчувають і цінують. Разом ми все подолаємо і все буде добре. Перемога буде за нами! – із вдячністю промовив наш Захисник Олег.

     Ми пишаємося нашими неймовірними волонтерами, які присвячують весь свій вільний час і зусилля допомозі армії. Тим самим вони наближають нашу Перемогу!

      Безмежно вдячні українським Захисникам справжнім Героям сьогодення, котрі щодня борються за нашу свободу, мирне майбутнє для наших дітей у Незалежній Україні!

     P.S.: Нещодавно волонтери допомогли оборонцям на Донецькому напрямку, зібравши кошти на дизельні обігрівачі. Також придбали генератор і зарядну станцію, старлінк, адаптер, маршрутизатор та інше приладдя. Як зазначають військові, всі ці речі є життєвонеобхідними на бойових позиціях. Війна триває, тож постійно виникають нові потреби. Закрити їх може допомогти кожен своїм донатом.

Реквізити картки Наталії Олександрівни Ларіонової для допомогти військовим:

5168 7456 1396 5257 (Приват Банк).

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11