Шановні ветерани Афганської війни, воїни-інтернаціоналісти, колеги та мешканці міста, наші мужні Захисники!

     Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-у річницю виведення військ з Афганістану. Ця дата – шана та повага до воїнів різних часів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок.

     Після Другої Світової війни СРСР, до якого входила й Україна, брав участь у 24 збройних конфліктах на території 16 іноземних держав – Чилі, Іспанії, Єгипту, В’єтнаму, Ефіопії, Куби та в інших «гарячих» точках.

     Найбільш масштабною й трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка тривала 10 років (з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року). Через пекло тієї неоголошеної, але надзвичайно жорстокої війни пройшли 160 тисяч українців, із них 3360 загинули, ще 12 тисяч отримали важкі поранення. У цю страшну статистику ввійшли і наші земляки… Тому наш обовʼязок памʼятати подію, що гіркими рядками лягла на сторінки історії України.

      За часів незалежності українські військові стали учасниками багатьох миротворчих місій. Таким чином, наша держава здійснила вагомий внесок у справу зміцнення миру і стабільності в європейському континенті та у світі в цілому.

      А зараз мужні українські військові змушені виборювати мир на рідній землі, захищаючи свій народ від російських окупантів. До лав Збройних Сил України добровільно долучились і загартовані в запеклих боях воїни-афганці. Серед них: Олександр Грінер (голова Покровської міської організації ветеранів Афганістану), Геннадій Сокур, Юрій Новіков, Геннадій Шипиленко, Євген Карабут, Геннадій Лєбєдіков та інші.

     Ми щиро вдячні їм за подвиг, безцінний досвід та захист країни як на фронті, так і в тилу! Бажаємо нашим воїнам-інтернаціоналістам та всім Захисникам України міцного, як сталь, здоровʼя, сили та наснаги, родинного благополуччя. Ми разом йдемо до спільної мети – Перемоги України, віримо, що вона не за горами завдяки таким незламним Героям, які стоять на захисті нашої Батькіщини!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11