Заслуженому металургу та Почесному громадянину Покрова Дмитру Дроботаю — 80!

     Сьогодні, 14 лютого, свій 80-річний ювілей відзначає Почесний громадянин Покрова, ветеран нашого комбінату Дмитро Сергійович ДРОБОТАЙ. Його життя тісно повʼязане з Покровським гірничо-збагачувальним комбінатом та нашим славним містом, яке він свого часу очолював.

      Весь свій трудовий шлях, довжиною у 43 роки загального стажу, Дмитро Сергійович присвятив розвитку міста та нашому підприємству. Він брав активну участь у реконструкції Богданівської збагачувальної фабрики. З 1997-го року обіймав посаду директора з управління персоналом. Мудрий керівник завжди в пріоритет ставив модернізацію виробництва, покращення умов праці трудового колективу.

     За активну трудову та громадську діяльність Дмитра Сергійовича у 2003-му році було нагороджено Грамотою Верховної Ради України, а у 2004-му Указом Президента України йому присвоєно звання «Заслужений металург України», ще він – «Кращий молодий раціоналізатор України».

      Перше знайомство Дмитра Дроботая з комбінатом відбулося у 1960-му році під час проходження виробничої практики на Богданівській збагачувальній фабриці. Саме тоді 18-річний юнак прийняв рішення будувати свою професійну карʼєру на нашому підприємстві. Тому одразу після дипломування влаштувався машиністом флотаційних машин на вже добре знайому БЗАФ. Враховуючи відповідальне ставлення до роботи, невдовзі перспективному фахівцю довірили посаду начальника зміни, він також виконував обовʼязки майстра.

     Знання та навички, набуті в інституті, виявилися вкрай корисними в професії і дозволили Дмитру Сергійовичу брати безпосередню участь у реконструкції фабрики, яка велася без відриву від виробництва. А це потребувало складних і компетентних рішень.

     – Ми змінювали обладнання, зупиняючи лише окремі технологічні нитки. Фабрика мала стратегічне значення та спеціалізувалася на випуску вищих сортів агломерату з найбільшим відсотковим вмістом марганцевої руди, яка видобувається у Шевченківському та Північному кар’єрах, – згадує ювіляр.

     За вагомий вклад у розвиток виробництва Дмитру Дроботаю присвоїли звання «Кращий молодий раціоналізатор України».

     У 1976 році Дмитра Сергійовича призначили головним інженером БЗАФ. Згодом він працював заступником начальника Відділу технічного контролю, далі начальником.

      У 1985 році на засіданні міської ради Дмитра Дроботая обрали головою виконкому. Понад 2 роки він обіймав цю посаду, після чого, 25 лютого 1987 року, перейшов на найвищу посаду – першого секретаря міськкому партії. На ній перебував до 31 серпня 1990 року. Він продовжував сприяти розвитку міста на посаді голови виконкому міської ради та першого секретаря міськкому партії.

     Наприкінці 90-х Дмитро Дроботай повернувся на комбінат. Оскільки він мав великий досвід роботи з людьми, йому запропонували очолити напрямок з управління персоналом.

     – На комбінаті тоді спостерігався застій, пов’язаний з тим, що не вистачало молоді, керівні посади здебільшого обіймали пенсіонери, гостро стояло питання заробітної плати. Тому основним завданням було залучення на роботу якнайбільше молоді, підготовка нових молодих кадрів на керівні посади. Для цього спеціально створили школу резерву, якою я керував. У місті активно велося будівництво житла для працівників комбінату, що сприяло притоку молоді, прагненню працювати тут та створювати родини, – розповів Дмитро Дроботай.

     Також мудрий керівник всіляко сприяв розквіту культурного й суспільного життя на комбінаті.

     Шановний Дмитре Сергійовичу, ми безмежно вдячні вам за величезний внесок у розвиток комбінату та всього нашого гірницького краю! Сьогодні, в день вашого 80-річчя, прийміть найщиріші вітання від всього трудового колективу та профспілкового комітету Покровського ГЗК. Бажаємо вам міцного здоров’я, сили, бадьорості, довгих років життя та мирного неба над головою! Нехай кожен день наповнюється щастям та радісними моментами!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11