Україна отримала «ґрунтову броню» від Японії

     Японія передала Україні 1800 габіонів для захисту обладнання критичної інфраструктури газотранспортної системи від атак російських військ. Їх буде встановлено на об’єктах в різних областях. 320 габіонів уже доставлені в Україну. Про це повідомляють у Міністерстві енергетики.

     Про передачу захисного обладнання оголосили під час візиту на один з об’єктів «Оператора ГТС» повноважний посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та заступник головного представника українського офісу Японського агентства міжнародного співтовариства (JICA) Сатоші Сугімото.
     – Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо «Ґрунтова броня», уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами Самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не зміниться, і ми й надалі будемо підтримувати Україну та її народ до самої перемоги, – заявив Кунінорі Мацуд.
     Міністр енергетики Герман Галущенко висловив подяку уряду Японії і всьому японському народу за системну підтримку у відновленні енергетичного сектору України.
     Гендиректор оператора ГТС Дмитро Липпа додав, що отримані засоби захисту встановлюватимуть одразу після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак. Захисні споруди розмістять у всіх лінійно-виробничих управліннях компанії. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.
     Довідка. Габіон – це зварена дротяна клітка, заповнена такими матеріалами, як камінь бут, галька мармурова та гранітна, велика крихта з каменю, ерклез (скляні камені), бетон, пісок або ґрунт, дрова, бита цегла, обрізки труб тощо. Використовується в інженерних спорудах у промисловості, ландшафтному дизайні тощо.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11