Дніпропетровщина долає виклики війни та не зупиняється на досягнутому

     Вже рік Дніпропетровську обласну військову адміністрацію очолює Сергій Лисак. Посадовець підбив підсумки, що зроблено за цей період, і розповів про подальші пріоритети.

В області відновили централізоване водопостачання

     – Викликом року став підрив ворогом Каховської ГЕС. Це призвело до проблем з водою у нашій області. Без централізованої послуги залишилися Нікопольщина та частина Криворіжжя. Нам вдалося повернути її. Зараз же будується магістральний водогін. Він вирішить питання повністю, – зазначив Сергій Лисак.

     За його словами, для області були і залишаються пріоритетними такі напрямки роботи:

    • безпека,
    • медицина,
    • соцзахист,
    • освіта,
    • сільське господарство,
    • цифровий розвиток,
    • міжнародна взаємодія.

     Підтримка Захисників

     Як зазначив керівник Дніпро ОВА, бюджет області переформатували так, аби значно збільшити видатки на підтримку Сил оборони. У цьому також допомагав відповідальний бізнес. Завдяки такій співпраці передали на фронт понад 350 автівок, підсилювали військо дронами та засобами зв’язку.

Більшість шкіл області повернулися до очного або змішаного навчання

     – Разом з органами місцевого самоврядування привели до ладу сотні укриттів. Зокрема, й у школах. Завдяки цьому більшість дітей змогли перейти від онлайну до змішаного чи очного навчання, – розповів начальник ОВА. – Заклади освіти дооснащували автобусами. Їх передали 77. А ще вони отримали близько 50 тис. одиниць комп’ютерної техніки.

Розвиток медицини

      В лікарнях регіону відкрили додаткові реабілітаційні відділення, їх кількість збільшилася із 6 до 35. Зʼявилися й дві нові амбулаторії.

      В одній із дитячих лікарень запустили відремонтований корпус, в іншій – поновили будівництво 10-поверхового хірургічного корпусу.

      Медзаклади області отримали нове обладнання та автомобілі швидкої допомоги.

Соціальна підтримка населення

      Попри війну, всі види державних допомог в області виплачували вчасно.

     Мешканцям надавали додаткову підтримку. Наприклад, родинам загиблих цивільних.

      В кілька разів збільшили перелік місць тимчасового проживання переселенців – до 150.

Врожайний рік для аграріїв

     Аграрії зібрали майже 3 млн 700 тис. тонн зернових та зернобобових. І ще 1,5 млн тонн соняшника. Допомогли зерном й деокупованій Херсонщині.

Досягнення в цифровізації

     – Продовжували роботу над тим, щоб державні сервіси були ще доступнішими. Область стала лідером України в цифровізації. Ми завершили формувати мережу ЦНАП. У Дніпрі відкрили суперсучасний «Прозорий офіс». І першими в країні запровадили комплексний сервіс «Я – ветеран», – акцентував очільник регіону.

Міжнародна підтримка

     За словами Сергія Лисака, міжнародні партнери весь час були поряд. В області створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Працюють 225 міжнародних та національних організацій. Саме їхня підтримка стала визначальною для багатьох проєктів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11