У 2024 році обласний бюджет підтримає освітню галузь сумою в понад 3 млрд грн. На що будуть витрачені кошти?

Очільник облради Микола Лукашук повідомив, що депутатський корпус активно сприяє розвитку освіти в нашому регіоні.
– Підтвердженням тому є те, що на 2024 рік в обласному бюджеті заплановано підтримати освітню галузь сумою в 3,35 млрд грн. З них 823 млн грн – це субвенція з держбюджету, що на 12% перевищує фінансування 2023 року, – пояснив Микола Васильович.
Виділені кошти будуть скеровані на забезпечення безперебійної роботи 113 освітніх установ області. В тому числі: закладів профтехосвіти, спецшколи, навчально-реабілітаційні центри, ліцеї, дитячі садки, академію неперервної освіти та музичну академію, а також інші заклади фахової передвищої освіти.
В регіоні також триватиме будівництво та реконструкція закладів освіти. На це виділено 64 млн грн. Зокрема 30 млн спрямують на облаштування захисних укриттів.
 Навіть у часи воєнного стану, ми зобов’язані забезпечити наших освітян та навчальні заклади всім необхідним для їхньої стабільної та ефективної роботи. Дякую всім освітянам за їх невтомну працю та відданість! Підтримка освіти сьогодні – це інвестиції у майбутнє нашої країни, – підсумував Микола Лукашук.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11