В українських школах навчатимуть операторів БПЛА

Вже наступного року на базі українських шкіл нової формації планують проводити курси робототехніки та навчатимуть дітей збирати дрони. Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як акцентував посадовець, вже зараз вчителі, які будуть задіяні у пілотному проєкті проходять навчання.

– Ми розробили програму, яку в наступному році плануємо запустити в кожному регіональному центрі, щоб вчителі могли навчатися спочатку на базі однієї школи, будинку молоді тощо, куди також зможуть приходити школярі з різних шкіл, – розповів очільник Мінцифри.

Михайло Федоров вважає, що кожна українська школа повинна мати можливість навчати операторів БПЛА. Разом з тим, учні також отримають змогу познайомитися з основами радіоелектронної боротьби.

Це база, яку всі ми повинні будемо знати, щоб відчувати себе захищеними у нашій країні. Тому обов’язково у трансформованих школах будуть лабораторії для практичних занять не лише з природничих наук:  хімії, фізики, але й інших предметів, а також комп’ютерні класи. Але окремо розглядаємо можливість створити приміщення для навчання операторів БПЛА новим технологіям, – впевнений Міністр.

На даний момент пілотний проєкт працює на базі п’яти профтехів. Посадовець вірить у те, що завдяки великій кількості інженерів, котрі міцно тримають обороноздатність Батьківщини та готові поділитися своїми знаннями з підростаючим поколінням, можна закохати дітей у технології, зробити процес отримання знань не лише цікавим, але й корисним.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11