На 9 блоках вітчизняних атомних станцій завершилися планові ремонти

Фахівці НАЕК «Енергоатом» завершили планові ремонти на останньому, 9 атомному блоці вітчизняної системи атомних електростанцій. Це означає, що відсьогодні на повну потужність запрацювали всі енергоблоки, розташовані на підконтрольній Україні території. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Масштабну ремонтну кампанію на атомних станціях, яка тривала кілька місяців, завершено ще до початку зими. І це надзвичайно важливо, адже саме атомна генерація забезпечує понад 55% потреб країни в електроенергії. Це найбільш стійка та стабільна генерація, яка дала можливість вистояти нашій енергосистемі минулої зими. І впевнений: так буде і цього опалювального сезону, відзначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Посадовець додав, що «Енергоатом» в тандемі з компанію Westinghouse зробили все можливе, щоб атомні блоки ВВЕР 440, які раніше використовували російське паливо, вже цього року працювали на паливі, виготовленому на заводі у Швеції.

У свою чергу, президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін висловив вдячність атомникам, які були задіяні у проведенні цієї ремонтної кампанії.

–  Фахівці «Енергоатому» вкотре довели свій високий рівень кваліфікації, зробивши все для того, щоб ремонтна кампанія відбулась якомога швидше, а українці були стабільно забезпечені електроенергією, –  додав Петро Котін.

Таким чином, всі 9 блоків АЕС наразі під’єднані до української енергосистеми, і забезпечують її стабільність, надаючи споживачам необхідну кількість електроенергії. Це особливо важливо у зимовий період, коли від електроенергії залежить обігрів домівок українців.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11