Шахрай з Нікопольщини привласнював кошти «на допомогу»

Поліцейські Нікопольщини викрили зловмисника, який під виглядом благодійної допомоги для хворих виманював гроші у людей. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Дніпропетровської області.

Чоловік створив фейкову сторінку у соцмережі і публікував там оголошення про терміновий збір коштів. Аферист знаходив фото хворих, копіював їх на свою сторінку з проханням про допомогу. При цьому зловмисник вказував реквізити власних банківських карток. Коли на його рахунок надходили гроші, фігурант витрачав їх на власні потреби.

Врешті шахрая викрили правоохоронці ВП№3 Нікопольського районного управління поліції. Ним виявився 29-річний мешканець Томаківської селищної громади.

Днями слідчі повідомили йому про підозру за трьома випадками шахрайства, що кваліфікується ст. 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Правоохоронці також зайнялися перевіркою його причетності до інших майнових злочинів.

У зв’язку з цим національна поліція закликає громадян бути уважними, довіряти лише офіційним джерелам інформації та людям, яких вони знають особисто.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11