Українці, які постраждали від війни, можуть отримати компенсацію на ліки

     Українцям, які постраждали від війни, і не мають можливості купити необхідні ліки, допоможуть компенсувати витрати. Частину їх вартості візьме на себе Фонд «Ліки України». У жовтні до нього надійшов новий транш допомоги від Німецького інвестиційного і розвиткового товариства (DEG). Таким чином, розмір допомоги від Фонду склав 56 млн грн, що дає можливість ще більшій кількості українців отримати компенсацію за ліки. Максимальна сума допомоги – 500 грн. Про це йдеться на сайті Фонду.

     Довідка. Фонд «Ліки для України» заснований у квітні 2022 року. Він дозволяє українцям, яким не вистачає коштів, отримати компенсацію за половину вартості медикаментів, замовлених через застосунок Liki24. Кошти у Фонд перераховують іноземні та українські донори.

     Зазначається, що упродовж 2022 та 2023 років Фонд залучив понад 84 млн грн і допомогу від нього отримали понад 80 тис. українських сімей з більш ніж 2000 населених пунктів України.

      Партнером проєкту стала «Нова пошта», яка щомісяця виділяє 100 тис. грн, які покривають вартість доставки ліків на адресу отримувачів по всій Україні.

     – Для нас є дуже важливим, що український бізнес підтримує нашу ініціативу і наш Фонд «Ліки для України». Ми щиро дякуємо «Новій Пошті» за їх допомогу з логістикою, адже завдяки цьому ще більше людей у різних куточках України мають змогу отримати необхідні ліки. Кожна копійка – це реальна допомога для тих, хто її потребує. Також ми вдячні DEG та уряду Німеччини, які продовжують підтримувати наш Фонд, – зазначає співзасновник та СЕО Liki24.com Антон Авринський.

     Директор «Нової пошти» Олександр Бульба додає:

      – Для нас важливо, щоб люди, які постраждали від війни або опинились у скрутних життєвих обставинах, мали доступ до всього необхідного, особливо до життєво важливих ліків. Тому ми стали логістичним партнером фонду «Ліки для України» та за власний кошт доставляємо медикаменти мешканцям деокупованих територій, ВПО та малозабезпеченим сім’ям. Так, за 3 місяці вже 2000 українців отримали посилки із ліками безкоштовно.

     Щоб скористатися допомогою фонду «Ліки для України», потрібно:

    1. Зареєструватися в застосунку Liki24.
    2. Після реєстрації на головному екрані з’явиться можливість взяти участь у програмі. Компенсація покриває 50% вартості ліків на Liki24, але не більше 500 грн.

     При замовленні на понад 1000 грн доставка безкоштовна.

     Не обов’язково витрачати всю суму за одне замовлення.

      Термін дії – 3 дні після активації.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11