В Україні майже тисяча «Пунктів незламності» готові до роботи в зимовий період

В рамках підготовки до холодного сезону, наша держава потурбувалася про облаштування майже 1 тисячі «Пунктів незламності». Кожен з них облаш тований всім необхідними засобами з урахуванням пори року та наслідків ворожих атак по енергетиці. Про це під час брифінгу повідомив пресофіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий.
За словами посадовця, до роботи повністю готові 750 стаціонарних пунктів, що розмішені на базі об’єктів ДСНС, а також близько 240 мобільних, які облаштовані у наметах.
Олександр Хорунжий додав, що всі без винятку «Пункти незламності» укомплектовані відповідно до вимог, які затвердив Уряд. Вони оснащені теплогенераторами та обігрівачами, що дозволить людям зігрітися, а також підзарядити гаджети. Окрім того, відвідувачі отримають змогу випити гарячого чаю. В деяких пунктах є столи, на яких мами зможуть переповити немовлят.
– Ми й надалі працюємо для того, щоб люди могли вчасно отримати допомогу від працівників ДСНС. Часто чергують в пунктах незламності і працівники ДСНС, і працівники Національної поліції, тому на місці може бути надана вся необхідна допомога. За необхідності ми можемо надати людям і першу домедичну допомогу, – наголосив посадовець.
Хорунжий зазначив, що загалом з жовтня 2022 року в «Пунктах незламності» допомогу отримали понад 635 тис. людей. А вже у 2023 році допомога була надана 1 тис. 623 людям.
Наостанок пресофіцер нагадав, що з жовтня цього року громадяни можуть знайти найближчі «Пункти незламності» через застосунок «Дія».

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11