Термін дії електронного рецепту на ліки збільшився до 90 днів

     Відтепер термін дії електронних рецептів на ліки, які пацієнт купує за власний кошт збільшився втричі і становить 90 календарних днів (замість 30). Відтак пацієнту можна буде рідше ходити до лікаря, щоб поновити рецепт. Спрощується й погашення е-рецепту, якщо він виписаний на курс лікування до 90 днів. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоровʼя.

     Відповідне рішення не розповсюджується на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби. Строк дії рецептів на них залишається 30 календарних днів, на наркотичні лікарські засоби – 10 днів. У МОЗ нагадують, наркотичні ліки відпускаються тільки за електронним рецептом.

      Погасити електронний рецепт можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя. Знайти відповідну аптеку можна, скориставшись дашбордом «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за е-рецептом». Для цього достатньо обрати область, тип та назву населеного пункту, в якому ви проживаєте. Після цього на дашборді зʼявиться карта з позначками доступних аптек, а також перелік адрес аптек, які відпускають ліки за е-рецептом.

      МОЗ попереджає, що якими б звичними та безпечними не здавалися рецептурні ліки, неправильне їх застосування може спричинити виникнення серйозних побічних ефектів, викликати залежність чи нести ризик для здоров’я.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11