В українських лікарнях встановлюють високопотужні генератори на випадок блекаутів

     Ще 42 потужні генератори направили у лікарні та медичні заклади освіти. Їх розподілили до Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Луганської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської, Сумської, Львівської, Черкаської та Київської областей. Обладнання закуплено у рамках співпраці Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку та доставлено через міжнародну організацію «Crown Agents». Про це повідомляє МОЗ.

     Нові генератори мають велику потужність – 150-264 кВт. Вони здатні забезпечити повноцінну та безперебійну роботу медзакладів у критичний момент. У разі аварійного відключення електроенергії генератори спрацьовуватимуть автоматично та постачатимуть напругу в мережу.

     Зазначається, що прилади живитимуть операційні, реанімації, кисневі станції та інше критично важливе обладнання, що особливо важливо в умовах постійних обстрілів та атак з боку російської армії на енергетичну систему України.

      Загалом по областях розподілять 467 генераторів, зважаючи на актуальні потреби регіонів. Нагадаємо, що 78 потужних генераторів вже передали раніше.

      Отже, медзаклади та медуніверситети по всій Україні зможуть безперебійно працювати у разі блекаутів.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11