Ремонт колій під надійним контролем працівників дільниці механізації

Минулого тижня комісія напрямку з охорони праці Покровського ГЗК перевірила Залізничний цех. У ній були задіяні такі фахівці: в.о. начальника відділу з охорони праці та пожежної безпеки Олена Ткачова, начальник відділу доглядача будівель і споруд Ольга Калюх, начальник бюро вантажопідіймальних механізмів та підйомників Сергій Побережнюк, провідні інженери Денис Омененко та Олена Дюбанова. Спеціалісти проконтролювали процес ведення документації, відвідали дільницю механізації, де оглянули технічний стан працюючої техніки, а також побували у Депо. Разом з ними на дільниці механізації були присутні й кореспонденти «ЗМ». Чим зараз живуть залізничники, які виробничі завдання стоять перед ними та над чим їм ще треба попрацювати?

Разом з перевіряльниками ми відправились до дільниці механізації. Там поспілкувались з начальником Сергієм Лебедем та працівниками, котрі в той час знаходилися на зміні та виконували покладені на них виробничі задачі.

Сергій Анатолійович розповів, що наразі очолювана ним дільниця працює на 50% від своєї потужності. Це пов’язано із загальною ситуацією на підприємстві. Персонал, який знаходиться в роботі, продовжує обслуговувати та ремонтувати залізничну колію, старанно виконуючи свої завдання. Також керівник акцентував на тому, що його колектив дуже згуртований.

У нас працюють професіонали своєї справи, котрі чимало років віддали обраній справі, і зараз продовжують працювати на благо комбінату, – поділився Сергій Лебедь.

Його слова підтвердив тракторист Борис Яцюк. Чоловік відповідально ставиться до доручених йому завдань та щодня з притаманною заповзятістю виконує достатньо нелегку, але попри це, цікаву роботу. Так, він бере безпосередню участь у ремонтах залізничного полотна, зокрема займається заміною шпал. Під час капітальних ремонтів разом зі своїм «сталевим помічником» готує майданчики під засипку щебенем, робить підсипку, а також копає траншеї для прокладання дротів. Борис Іванович відзначив, що у їхньому колективі панує атмосфера взаємопідтримки, що дуже важливо у наш непростий час.

Наочно познайомитися з працею залізничників нам допомогли машиніст дрезини Володимир Кухтій та електрогазозварник Віталій Левада. Того дня їхніми силами проводилося обслуговування колії на станціях. Віталій Левада виконував зварювання з’єднувачів, а також стикував рейки. Як зазначив працівник, ці роботи проводяться задля виконання норм безпечної експлуатації залізничного полотна, а саме коректної роботи системи сигналізації та своєчасного перемикання стрілкових переїздів.

Зі своїми завданнями працівники цієї дільниці та всього Залізничного цеху справляються гідно, підходять до виконання завдань відповідально, із дотриманням норм та правил охорони праці. Це підтвердила комісія перевіряльників. За словами її представників, в цілому транспортники пройшли іспит попри незначні недоліки.

Олександрина ЛЕЩЕНКО

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11