Взимку українське небо будуть захищати орендовані системи ППО

Україна орендує у світових партнерів системи протиповітряної оборони. Ними посилять захист об’єктів критичної інфраструктури в зимовий період. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

За словами посадовця, Україна вже мала подібну практику. Також він додав, що кожна країна перш за все дбає про власні пріоритети й про власний захист. Не зважаючи на суттєву складність в отриманні систем протиповітряної оборони (ППО), Україна безперервно посилює свою міцність в обороні неба.

Протиповітряна оборона має велике значення, особливо в опалювальний період. Йдеться не лише про самі установки, але й про боєкомплекти ракет, а також боєприпасів до зенітних гармат. Це дуже важливо на сьогодні, щоб ми мали чим захищатися, якщо ворог буде застосовувати масовані удари, особливо велику кількість безпілотних літальних апаратів, таких як «Шахед». Той факт, що ми отримали у використання системи ППО на опалювальний сезон є надзвичайно позитивним знаком, – наголосив Ігнат.

При цьому речник Повітряних сил не став розкривати країни, які надали чи нададуть Україні системи ППО в оренду, через небажання партнерів оприлюднювати цю інформацію.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11