Міністерство оборони та Антимонопольний комітет України з новими керівниками

     6-го вересня Верховна Рада України схвалила призначення на посаду нового очільника Міністерства оборони. Ним став ексголова Антимонопольного комітету – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження Рустем Умєров. Водночас на посаду голови Антимонопольного комітету України народні обранці підтримали призначення колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

     Напередодні кандидатуру Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України пропонував ухвалити парламентарям президент Володимир Зеленський:

      – Я вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і із суспільством загалом. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень.

Новий керівник оборонного відомства

      Як ми зазначали раніше, Рустем Умєров має кримськотатарське походження. Він навчався у Кримській гімназії-інтернаті для обдарованих дітей Міністерства освіти й науки Автономної Республіки Крим.

      До приходу в політику Рустем Умєров був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

     У 2007 році Умєров став співзасновником міжнародної організації «Bizin Qirim» та ГО «Земляцтво кримських татар», з 2011 до 2013 року – «Фонду Розвитку Криму». У 2013 році заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

     Пріоритетом у діяльності Рустема Умєрова була постійна комунікація щодо питань обміну кримських політв’язнів та військовополонених.

     2019 року Рустем Умєров став народним депутатом від партії «Голос». Був секретарем комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. Обіймав посаду заступника керівника Постійної української делегації до ПАРЄ.

Від грудня 2020 року Умєров був співголовою депутатського об’єднання «Кримська платформа» в українському парламенті.

     З початком повномасштабного вторгнення Рустем був у складі української делегації на переговорах із росією. У парламенті політик пропрацював до вересня 2022 року, а після очолив Фонд державного майна України.

     Павло Кириленко народився 5 травня 1986 року у місті Макіївка на Донеччині. 2008 року закінчив Юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство».

     В прокуратурі України працював з липня 2008 року помічником прокурора, прокурором відділу, заступником прокурора, прокурором прокуратури та начальником слідчого управління прокуратури. Працював у прокуратурах Донецької області, Криму та в Генпрокуратурі.

      Від 22 вересня 2017 року Павло Олександрович був призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

      Павло Кириленко підполковник юстиції. 26 червня 2019 Кабінет Міністрів підтримав його призначення на посаду голови Донецької ОДА. З 5 липня 2019 по 5 вересня 2023 року був начальником Донецької ОВА.

      З 6-го вересня 2023 року Павло Кириленко голова Антимонопольного комітету України.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11