Український дрон зі штучним інтелектом вирушає на фронт, а міністр оборони Олексій Резніков сходить з дистанції

     До використання у Збройних силах України допустили новий дрон зі штучним інтелектом SAKER SCOUT. Про це повідомляють у Міністерстві оборони України.

      Перевагою дронів SAKER SCOUT є те, що система за допомогою сучасної оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої). Отримана інформація негайно передається в командний пункт для прийняття відповідного рішення. За словами фахівців, це нівелює ризики «людської помилки», оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси.

     В комплекс БПЛА входять флагманський дрон-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які корегуються в тому числі за допомогою флагманського дрона.

     Технічні характеристики:

    • дальність польоту – до 10 км;
    • дрон може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі;
    • може використовувати інерційну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів РЕБ;
    • інтегрується до всіх наявних у ЗСУ систем ситуаційної обізнаності, в тому числі у систему «Дельта».

     – Програмне забезпечення SAKER, побудоване на алгоритмах штучного інтелекту, допоможе нашим військам ефективніше бити ворога, наголошують у відомстві.

     До слова, очільник Міністерства оборони Олексій Резніков 4-го вересня подав до Верховної Ради заявку про свою відставку з посади. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

     – На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій! – написав Резніков.

     Замість нього оборонне відомство ймовірно очолить Рустем Умєров, який зараз є головою Фонду державного майна. Його кандидатуру пропонує ухвалити парламентарям Президент України Володимир Зеленський.

     – Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці понад 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури. Осінь – час для посилення, – сказав глава держави у своєму зверненні.

     Досьє. Рустем Енверович Умєров – це український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Народився в 1982 році в Самарканді Узбецької РСР, в сім’ї вихідців з Алушти (Крим, Україна). Етнічний кримський татарин і мусульманин.

     Батько Енвер Умєров, який був інженером-технологом. А мати Мер’єм Умєрова, інженер-хімік. Старший брат – Аслан Омєр Киримли.

     Рустем Умєров закінчив Кримську гімназію-інтернат для обдарованих дітей Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим. Стипендіат за Програмою обміну майбутніх лідерів (FLEX), США.

     Має диплом бакалавра за спеціальністю економіка. Здобув диплом магістра за спеціальністю фінанси у Національній академії управління.

     Народний депутат України дев’ятого скликання (з 2019 до 2022 року). Рустем Умєров очолює Фонд державного майна України з 7 вересня 2022 року. Делегат Курултаю кримськотатарського народу, радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

     Він був заступником керівника постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи до призначення очільником ФДМУ. З грудня 2020 року був співголовою депутатського об’єднання Кримська платформа у Верховній Раді.

     Ініціатор законопроєкту зі скасування вільної економічної зони Крим.

     Умєров одружений та виховує трьох дітей.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11