28 серпня, Дніпропетровщина: окупанти не полишають в спокої регіон, але сили ППО міцно тримають наше небо

Область вкотре опинилася під ворожим прицілом. Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак надав інформацію про те, що під ранок військові ПвК «Схід» збили над Дніпропетровщиною 4 крилаті ракети.

Дякую, захисники! За те, що очищуєте вільне українське небо від ворожого непотребу, – подякував Сергій Петрович.

Також посадовець доповів про безпекову ситуацію, акцентувавши, що за минулу ніч агресор двічі обстріляв Нікопольський район з важкої артилерії. Надвечір цілив по Марганецькій громаді, вночі – по Мирівській. Внаслідок атаки пошкоджений приватний будинок. Люди, на щастя, не постраждали.

Вранці російська армія скерувала ракети на Кривий Ріг, застосувавши тактичну авіацію з південного напрямку. В результаті два дачні будинки зруйновані. Ще 5 – понівечені. Окрім цих руйнувань, зайнялася господарська споруда.

Дякувати Богу, минулося без загиблих та постраждалих. Наразі наслідки удару уточнюються.

Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчора окупанти двічі атакували Мирівську громаду Нікопольського району. Били артилерією по житлових будинках. Одна з приватних осель була пошкоджена. На щастя, обійшлося без жертв та поранених.

Віримо у Президента, ЗСУ та нашу Перемогу, – закликав посадовець.

Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців:

Протягом дня прошу жителів прибережних населених пунктів дослухатись до попереджень про небезпеку.

Сталеве місто пережило ракетну атаку. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під контролем Збройних Сил України:

За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах. Лише за останню добу, за інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші підрозділи виконали 1 268 вогневих завдань. Втрати ворога вбитими та пораненими склали 305 осіб. Знищено 32 одиниці військової техніки противника. Зокрема, 2 танки, 8 ББМ, 5 артилерійських систем та мінометів, 2 РСЗВ, 1 ПТРК, 4 БпЛА, 10 одиниць автомобільної техніки. Також було знищено 11 складів боєприпасів ворога.

Як вже зазначалося, під ранок понеділка окупанти здійснили ракетну атаку на місто. На даний момент над усуненням наслідків удару працюють всі відповідні служби.

Вся важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи Кривого Рогу функціонують стабільно.

Нехай новий робочий тиждень буде для всіх плідним та вдалим! – побажав Олександр Юрійович.

Підтримуємо такий меседж. Віримо у наші мужні ЗСУ, допомагаємо один одному та знаємо, що ми ще на один день ближчі до нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11