Покров вшанував пам’ять Героїв патріотичним забігом

Напередодні Дня пам’яті Захисників України у Центральному міському парку ім. Б.Мозолевського відбувся патріотичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Про це повідомляє пресслужба міського голови.

Всі бажаючі покровчани, переважно молодь, взяли участь у символічному забігу в пам’ять про полеглих Героїв. Дистанцію кожен обирав собі під силу. Та і тут вона була не головною, основне – вшанування тих, хто віддав найцінніше за наше мирне небо.

На завершення заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про всіх полеглих Захисників України.

Довідка. Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» був започаткований у 2018 році. Його ініціатором став батько загиблого Героя, кіборга – ДУРМАСЕНКА Олексія.

До організації забігу щороку долучається Міністерство у справах ветеранів України.

Важливо й те, що патріотичний забіг – це вшанування подвигу наших Героїв, а висловлення подяки їх рідним. Минулого року він набув статусу міжнародного.

Офіційна статистика свідчить про те, що цьогоріч до участі в забігу зареєструвалася рекордна кількість бажаючих вшанувати пам’ять наших Захисників та Захисниць. До забігу долучалися рідні та побратими, колеги і друзі, діти й онуки полеглих воїнів таким чином бігли за них у багатьох регіонах України, а також за кордоном.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11